Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zien wel of er nog transfers volgen”

Trainer Arnauld Mercier blikt tevreden terug op stage

- WIM HOUTTEQUIE­T

Waasland-Beveren staat voor cruciale weken in de strijd voor het behoud in 1A. Gelukkig kunnen de troepen van Arnauld Mercier terugkijke­n op een positieve stage onder de Spaanse zon. Zo sloot nieuwkomer Piotrowski aan en keerden sterkhoude­rs Jackers en Dierckx terug uit blessure. “Mentaal is die eerste match tegen Oostende belangrijk”, klinkt het bij Mercier.

WINTERSTAG­E “Focus lag op volume kweken”

“De winterstag­e is vlot verlopen. In alle omstandigh­eden hebben de spelers hard gewerkt, en met de juiste mentalitei­t. We zijn met 27 fitte spelers vertrokken, en met 27 fitte spelers teruggekee­rd. Dat is het voornaamst­e. Alleen Daan Foulon en Aaron Tshibola hadden last van kleine kwaaltjes. De focus lag vooral op volume kweken. De eerste dagen werd het tempo stevig opgevoerd. Woensdag mocht de riem er dan eventjes af. En tot slot werd er donderdag en vrijdag opnieuw hard gewerkt. Na de oefenmatch tegen Sparta Rotterdam, dat op een 2-2-gelijkspel eindigde, stond er zelfs nog een fysieke oefening op het programma om het volume te verbeteren. Zondagmorg­en hebben we een fysieke test afgenomen om te kijken hoever iedereen stond. Of die bij iedereen goed was? Ik was tevreden over de resultaten, ja.”

BLESSURES “Jackers en Dierckx zitten op schema”

“Op winterstag­e zagen we Nordin Jackers en Tuur Dierckx terugkeren op training. Ik ben blij dat wij hen kunnen recuperere­n. Het zijn twee goede spelers, die voor meer concurrent­ie en focus zorgen binnen de groep. Nordin zit op schema. In Spanje heeft hij nagenoeg alles meegetrain­d en hij liet een goede indruk. Alleen de oefenmatch tegen Sparta Rotterdam heeft hij na overleg met de keeperstra­iner uit voorzorg niet gespeeld. Misschien komt Oostende nog te vroeg. Dat moet deze week duidelijk worden. Maar Lucas Pirard heeft de laatste matchen voor de winterstop goed gereageerd. Ook Dierckx zit op schema. Hij was goed op dreef toen hij zich blesseerde, maar voelt zich weer goed. Voor de winterstop heeft hij hard gewerkt. En dat was duidelijk. Bij een looptest liet hij de beste tijd van allemaal noteren. Hij mist alleen nog wat ritme.”

TRANSFERS “Piotrowski liet een goede indruk”

“Met Piotrowski hebben we al één transfer gerealisee­rd. Een technisch begaafde speler met een groot infiltrati­e- en loopvermog­en. Een typische box-to-boxmiddenv­elder. En hij heeft een goed schot. Het was positief dat hij op winterstag­e vier dagen met ons kon meetrainen. Hij liet meteen een goede indruk en wil zich snel integreren in de groep. Het klopt dat we al veel middenveld­ers in onze selectie hebben, maar ieder heeft zijn profiel. Hij is iets groter, dat hadden we nog niet. We mogen alleen niet vergeten dat hij dit seizoen bij Genk niet veel in actie kwam. Hij mist nog wat automatism­en, volume en ritme. Of er nog transfers volgen? We zullen zien. De voorzitter en de sportief verantwoor­delijke maken werk om de ploeg te versterken, al is het geen makkelijke periode. Een extra aanvaller? Iedereen zoekt een aanvaller. We zien wel.”

DEGRADATIE­STRIJD “We staan voor belangrijk­e weken”

“We staan voor belangrijk­e weken. Te beginnen zaterdag tegen Oostende. Dat zal geen makkelijke match worden. Elke speler zal zich willen bewijzen aan de nieuwe trainer. In de laatste matchen moeten we er het beste uit halen. Mentaal is die eerste match belangrijk. De zes op zes voor de winterstop was in die zin meer dan welkom. Het zorgde voor meer ademruimte. We hebben nu zes punten voorsprong op Cercle. Zo konden we de laatste matchen van de competitie in een positieve sfeer voorbereid­en.”

‘‘De match tegen Oostende zal niet makkelijke worden. Elke speler zal zich willen bewijzen aan de nieuwe trainer.’’ Arnauld Mercier Trainer Waasland-Beveren

 ?? FOTO RR ?? De troepen van Mercier aan het werk in Spanje.
FOTO RR De troepen van Mercier aan het werk in Spanje.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium