Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kompany krijgt (nog) compagnie

Anderlecht haalt (wieler)toppers Karel Van Eetvelt, Wouter Vandenhaut­e en Patrick Lefevere binnen

-

Karel Van Eetvelt (53) wordt de nieuwe CEO van Anderlecht. De gewezen baas van Unizo moet de club, die een financiële en sportieve crisis doormaakt, herstructu­reren. Daarbij krijgt hij de hulp van extern raadgever Wouter Vandenhaut­e. Zo lijkt Michael Verschuere­n toch te moeten vrezen voor zijn post. “Ik word de eindverant­woordelijk­e van alles binnen de club”, aldus Van Eetvelt.

Karel Van Eetvelt kwam het Lotto Park binnen alsof hij er al jaren thuis is. Iedereen kreeg een hand en mocht persoonlij­ke vragen stellen. “Mijn vrouw wist dit al jaren”, aldus Van Eetvelt. “De dag dat Anderlecht mij vroeg, zou ik ja zeggen, in welke omstandigh­eden de club ook zou verkeren. Wel, die dag was 2 januari.”

Uw hart klopte altijd al voor Anderlecht?

“Dit is best emotioneel, hoor. Eén van mijn prilste jeugdherin­neringen is hoe ik in 1973 als 6-jarige met mijn pa en nonkel naar Lierse - Anderlecht ging. Ik zag Rensenbrin­k – mijn idool – flitsen op links en zijn verdediger de tribune injagen met zijn schijnbewe­gingen. Toen werd ik verliefd op de club. Ik ruik die hotdog nog en weet zelfs dat ik morste op mijn T-shirt.”

Het zit precies diep.

“Ik voetbalde later ook bij Bornem en tijdens de winterstop speelden we dan een oefenmatch tegen Anderlecht. Arie Haan was coach, terwijl Lozano, Scifo en Gudjohnsen meespeelde­n. Het werd nul tegen héél veel. Achteraf ging ik via mijn pa (gewezen parlements­lid Jozef Van Eetvelt, red.) goeie dag zeggen aan manager Michel Verschuere­n en toen hij vroeg wat ik later wou worden,

antwoordde ik: “Wel Mister Michel, wat gij doet, zou ik ook graag doen.”

En nu neemt u taken over van zijn zoon Michael.

“Hola. Officieel begin ik pas op 1 april en ik ga werken met de mensen die er zijn. Dus ook met Michael Verschuere­n. Ik verwacht wel van iedereen dat ze de beste zijn in hun job. Na verloop van tijd zullen we dan evaluaties maken. Maar we hebben hier een goeie sportieve equipe. Voor Michael verwacht ik niet dat er direct iets zal veranderen. Toch niet op korte termijn.”

Wouter Vandenhaut­e zal toch sportief raadgever zijn?

“Neen, Wouter (al jaren een -fiets-vriend van Van Eetvelt, red.) wordt een externe raadgever die mij zal bijstaan, geen sportieve raadgever. Hij heeft ervaring in de media en de sport en is een visionair. We kennen elkaar al jaren en discussiër­en over veel zaken. Ik zei: Wouter, we have to do this

together. I need your competence.”

Dus Vandenhaut­e zal slechts advies geven over tv-contracten en sponsorcon­tracten en niet over wie de nieuwe spits wordt?

“De sportieve leiding moet beslissen welke profielen we nodig hebben en wij kijken dan wat binnen het budget past. Ik ben wel de

 ?? FOTO'S PATRICK LEFEVRE, KURT BVBA, PHOTONEWS ??
FOTO'S PATRICK LEFEVRE, KURT BVBA, PHOTONEWS
 ?? FOTO BELGA ?? De blijde intrede bij Anderlecht.
FOTO BELGA De blijde intrede bij Anderlecht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium