Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Clijsters verduideli­jkt vandaag plannen voor 2020

- (mv)

Tijdens de Media Day, vandaag in haar eigen Academy in Limburg, zal Kim Clijsters haar plannen voor 2020 en de ‘Kimback’ toelichten.

Het laatste officiële bericht omtrent een van de meest merkwaardi­ge comebacks uit de sportgesch­iedenis – een moeder van drie kinderen, die op haar 36e na een afwezighei­d van zeven jaar opOp nieuw de tennisbane­n opzoekt – dateert van 23 december. Toen maakte Clijsters via Instagram haar programma voor de lente van 2020 bekend. Het Mexicaanse Monterrey (29 februari - 8 maart) zou de primeur van Kim III moeten krijgen. Later volgen nog de Amerikaans­e hardcourts van Indian Wells (9-22 maart) en Charleston (4-12 april). Toen hield ze nog rekening met een mogelijke terugkeer in februari, waarbij de tornooien van Dubai, Doha of Acapulco in beeld kwamen.

Toen Clijsters op 12 september de ‘Kimback’ aankondigd­e, was het nochtans de bedoeling om in Australië te hervatten, maar een knieblessu­re na een partijtje padel torpedeerd­e die plannen. Pas in de tweede helft van december kon ze weer de courts betreden.

Om de fysieke en sociale belasting te beperken, zal Clijsters slechts een beperkt programma afwerken. De WTA gaf haar daarvoor ook de toestemmin­g. In The

Telegraph gaf Clijsters begin januari al wat toelichtin­g. “Dit is geen vijfjarenp­lan. Als mijn lichaam het houdt, zie ik me twee tot vier jaar meedraaien. Maar ik ga alleszins niet veel tornooien spelen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium