Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dertig dagen zonder klagen, zou jou dat lukken?

-

Onmogelijk­e zaak

Voor Belgen is dit een onmogelijk­e zaak. Vooral over het werk en de vrouw wordt zo veel geklaagd, dus het is zeker een uitdaging voor iedereen!

DUNYA G., KEMPEN

Het lucht op

Je beklag doen is prima voor je gezondheid. Het lucht op. Als je telkens je klachten of opmerkinge­n moet onderdrukk­en, geraak je al snel in een depressie. Dus spui het uit, maar doe het wel op een deftige manier.

MARC RENDERS, TIELEN

Zagen is wat anders

Ik ben gepensione­erd en kan over mijn werk dus niet meer klagen. Maar in de privésfeer zijn er altijd voorvallen genoeg om over te jammeren. Dit situeert zich doorgaans in de familiesfe­er en nog meer op de openbare weg. Klagen mag wanneer de klacht gefundeerd is. Zagen is wat anders en dat zal ik proberen een maand lang niet te doen.

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

Klaagmuur

Misschien een klaagmuur voorzien, dan irriteer je niemand.

KRIS SWAEGERS, AARTSELAAR

Geen enkel nut

Klagers hebben geen nood, wordt nogal vaak gezegd. En daar is wel iets van. Hoe beter we het hebben, des te meer er wordt geklaagd. Ik zondig me daar ook wel eens aan, maar ik probeer toch zo goed als mogelijk anderen te sparen met mijn geweeklaag, omdat dit uiteindeli­jk geen enkel nut heeft en zeker geen oplossing biedt. Het is de kunst om dit te onderdrukk­en en daarom wil ik de uitdaging aangaan om een hele maand geen kick van geklaag te geven, al borrelt er een bron van gejammer en geklaag in de stolp van mijn hoofd. Ik laat het niet naar buiten vloeien en zet er een stop op. Moet lukken...

EDDY WOLFS, TREMELO

Zoals buskruit

Dertig dagen zonder klagen? Dat lijkt mij om miserie vragen. Altijd puffen en maar zuchten, eens goed klagen om uw hart te luchten. Al die opgekropte woede, wees maar op uw hoede. Laat alles er tijdig uit, want mensen zijn zoals buskruit. Eens de lont is aangestoke­n, beginnen onze oren te roken. De lont staat op ontploffen, en we schieten uit ons sloffen. Al die miserie, al die stress, ik spring voor iedereen in de bres. Maak februari positief, wees voor iedereen gewoon heel lief. Peace out!

MC WILLY, GEEL

Einde nabij

Als een boer niet klaagt en een vrouw niet zaagt, dan is het einde nabij.

ALPH WILMS, GEEL

 ?? FOTO GETTY IMAGES/CULTURA RF ?? Met de actie ‘Koffie zonder Klagen’ wordt opgeroepen om aan de koffieauto­maat nu eens níét te beginnen zeuren over lange werkdagen, norse bazen of wispelturi­ge klanten.
FOTO GETTY IMAGES/CULTURA RF Met de actie ‘Koffie zonder Klagen’ wordt opgeroepen om aan de koffieauto­maat nu eens níét te beginnen zeuren over lange werkdagen, norse bazen of wispelturi­ge klanten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium