Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen onze taartbodem­s ook buiten België verkopen”

Jonge patissiers van Pastry Solutions winnen Vlaamse starterspr­ijs van Unizo

- JAN BRYS

Pastry Solutions, dat taartinter­ieurs maakt, is door Unizo verkozen tot beste starter van Vlaanderen. Het jonge bedrijfje uit Brasschaat haalt het van de andere provincial­e winnaars.

Solutions is het bedrijf van chef-patissiers Jens Van Bouwel (28) en Serge Lamoral (31). Zij maken cascotaart­en in Brasschaat. “De bakkers hebben het al moeilijk genoeg, dankzij onze taartbodem­s kunnen ze heel wat tijd uitsparen. Wij maken zes smaken in vier formaten. Onze producten zijn 100% ambachteli­jk en bestaan telkens uit vier lagen. De bakkers kunnen onze basissen naar eigen goeddunken afwerken. Ze leggen er hun eigen fantasie in en blijven unieke taarten maken”, legt Serge Lamoral uit.

Passie

Het duo kreeg vorige week te horen dat het met Pastry Solutions uit dertig kandidaten was gekozen tot beste starter van de provincie Antwerpen. De twee ontvangen de award, met bijhorende cheque van 1.000 euro, van Unizo, de Unie voor Zelfstandi­ge Ondernemer­s.

De jonge ondernemer­s zijn alle twee gepassione­erd door patisserie. Serge Lamoral studeerde aan Het Spijker in Hoogstrate­n, Jens Van Bouwel aan het PIVA in Antwerpen. Ze werkten bij verscheide­ne bakkers, maar wilden graag een eigen bedrijf.

“Wij zijn uiteraard zeer blij met deze erkenning. De andere kanshebber­s kwamen uit totaal uiteenlope­nde sectoren. Eentje maakt dierenvoed­ing, een andere zit in de videowerel­d...”, reageert

Serge Lamoral. “Een voorspelli­ng doen, was moeilijk, maar we wisten dat we een mooie kans maakten. Het feit dat heel wat bakkers de laatste tijd sluiten, heeft misschien wel meegespeel­d. Dat aan onze firma een redelijke investePas­try ring vasthangt, mogelijk ook.”

Het oorspronke­lijk idee komt van Jens Van Bouwel. “Ik heb een bakkerij in Zoersel en telde uit hoeveel tijd je als bakker kan besparen als de basis voor een taart wordt aangelever­d”, verklaart Van Bouwel. “Vandaar het startidee voor Pastry Solutions.”

Uitbreiden

Pastry Solutions, ook kortweg Passo genoemd, is in november vorig jaar begonnen. Intussen zijn er al ongeveer zevenduize­nd taarten verkocht.

“We zien het groot en mikken op het buitenland. We stelden ons product al met succes voor op internatio­nale beurzen”, weet Lamoral. “Wij huren nu van BBS

(Brood en Banket Service, red.)

een ruimte in Brasschaat, op de Coppens-site op de Sint-Jobsesteen­weg. Hiernaast komt binnenkort een nieuwe hal van ongeveer duizend vierkante meter, het is de bedoeling dat we die gaan huren. Na onze provincial­e onderschei­ding door Unizo Antwerpen, contacteer­den enkele grote jongens ons al. Zij willen ons verder begeleiden.”

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Jens Van Bouwel en Serge Lamoral van Pastry Solutions.
FOTO JAN BRYS Jens Van Bouwel en Serge Lamoral van Pastry Solutions.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium