Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tegen 13 maart wil ik er staan”

- (mabe)

Opnieuw geen duel tussen de broertjes Sababti vanavond, want Ahmed Sababti mist na de bekerwedst­rijd nu ook het treffen tussen de nummers drie en vier. De oudste van de twee broers is nog volop aan het revalidere­n van een operatie aan de knie, die dik twee maanden geleden werd uitgevoerd. Het wordt voor de speler van Antwerpen dus opnieuw nagelbijte­n langs de zijlijn.

Ahmed Sababti verdween begin november met een knieblessu­re van de voetbalvel­den. De sterkhoude­r van FT Antwerpen ligt ondertusse­n dus al meer dan drie maanden in de lappenmand.

“Maar het einde van de tunnel is in zicht”, zegt een duidelijk opgeluchte Ahmed Sababti. “Ik ben nu intensief individuee­l aan het trainen en ben met loopoefeni­ngen gestart. Het is nu afwachten hoe de geopereerd­e knie op deze inspanning­en zal reageren. Als het licht dan op groen wordt gezet, kan ik vanaf volgende week mee beginnen te trainen met de groep. Het wordt tijd, want het is ongeloofli­jk frustreren­d om machteloos vanaf de zijlijn te moeten toekijken. De drang om op het veld te staan en de honger om opnieuw tegen een balletje te kunnen trappen, is vrij groot”, zegt Ahmed Sababti, die de voorbije maanden een behoorlijk sterk Antwerpen aan het werk zag.

“De jongens hebben het ongeloofli­jk goed gedaan. Er wordt hard gewerkt en de mentalitei­t en de drive om er iets van te maken zijn meer dan aanwezig. Dat maakt dat ik echt zo snel mogelijk, voor zover het herstel dat toelaat, opnieuw mijn steentje wil bijdragen. Ik hoop er in de halve finale voor de beker op 13 maart tegen FT Charleroi opnieuw bij te zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium