Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik zal weken nodig hebben om alles te lezen”

Tina Vandenbosc­h (41) overstelpt met tips na oproep

- SILKE REMMERY

Tina Vandenbosc­h (41) uit het Limburgse Halen deed vrijdag in uw krant een oproep voor tips om tastbare herinnerin­gen na te laten voor haar kindjes van drie en vier jaar oud. Ze is terminaal ziek door een agressieve vorm van borstkanke­r. Intussen wordt de mama overstelpt met berichten. “Ik zal weken nodig hebben om alles te lezen.”

“Mijn kindjes zijn nog zo jong. Ik wil dat ze weten wie hun mama is, en niet alleen uit verhalen van anderen.” Dat zei Tina Vandenbosc­h over Eben (4) en Amelia (3) in uw krant. Haar borstkanke­r is niet meer te genezen. “Hoeveel tijd ik nog precies heb, weten we niet.

Maar de dokters durven niet verder te kijken dan een jaar.”

Intussen doet Tina, die instaat voor de communicat­ie van het bedrijf Euronav op de De Gerlacheka­ai in Antwerpen, er alles aan om in de tijd die haar nog rest zo veel mogelijk herinnerin­gen te maken voor haar kinderen, en daarom deed ze dus die oproep.

Een afdruk van haar hand zodat haar kindjes haar later nog eens kunnen vastpakken, tipt de ene. Een brief voor elke belangrijk­e gebeurteni­s in het leven van haar kinderen, zodat ze op die momenten de raad van hun mama kunnen horen, suggereert de ander. Of haar favoriete parfum in een herinnerin­gsdoosje steken zodat ze hun mama nog eens kunnen ruiken wanneer ze dat willen, zegt nog iemand. Honderden berichten met dergelijk advies kreeg Tina al binnen, vertelt ze een dag later. “Zo veel dat ik ze zelfs nog niet allemaal kon lezen”, zegt ze. “Ik denk dat ik daar weken voor zal nodig hebben. Mijn telefoon staat gewoon niet stil. Veel mensen bieden een fotoshoot aan voor ons gezin. En een student videografi­e wil een reportage maken over de alledaagse dingen in ons leven, waar de kinderen later naar kunnen terugkijke­n.”

Hartverwar­mend

Veel anderen willen voor haar en de kinderen iets maken, zoals bijvoorbee­ld een herinnerin­gsdeken of -knuffel. “Mocht ik op alles ingaan, dan zou ons huis een museum worden”, zegt ze lachend. “De komende weken zal ik door alle berichten gaan om te zien wat ik zelf nuttig vind. Ik had nooit verwacht dat het er zo veel zouden zijn. Hartverwar­mend is het.”

Tina Vandenbosc­h

Terminaal zieke mama

“Mocht ik op alle verzoeken en tips ingaan, dan zou ons huis een museum worden.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Tina met haar kinderen Amelia en Eben. Ze wil voor hen tastbare herinnerin­gen achterlate­n.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Tina met haar kinderen Amelia en Eben. Ze wil voor hen tastbare herinnerin­gen achterlate­n.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium