Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dom verlengt contract

- KOEN FRANS

Het heeft een tijdje aangesleep­t, maar gisteren was het dan toch zover: Joren Dom zette zijn handtekeni­ng onder een nieuw contract bij Beerschot. De 30-jarige middenveld­er verlengde zijn aflopende contract tot medio 2022 met nog een optie op een extra seizoen. “Ik voel me nog lang niet versleten.”

Joren Dom is uiteraard opgetogen dat hij eindelijk zijn handtekeni­ng heeft kunnen zetten onder een nieuw contract. “Financieel wist ik dat we er wel zouden uitkomen. De moeilijkhe­id lag bij de duur van het contract. Ik ben blij dat ik voor twee jaar heb kunnen bijtekenen, met nog een optie op een derde seizoen. Ik denk dat ik nog wel een aantal goede jaren in het vooruitzic­ht heb. Ik ben nog maar net 30 geworden en voel me absoluut nog niet versleten, wel integendee­l.” De voorbije weken behoorde Dom telkens tot de uitblinker­s bij Beerschot en werd zijn naam meermaals gescandeer­d door de fans. Of hij zijn nieuwe contract daaraan te danken heeft? “De club had eind 2019 al aangegeven dat ze langer met me verder wilde. De voorbije wedstrijde­n hebben daar dus geen invloed op gehad, al deed het me natuurlijk veel deugd dat de fans me graag wilden houden. Dat heeft me wel gemotiveer­d. Niet dat ik op het veld ooit aan dat contract heb gedacht, ik focuste gewoon op het winnen van onze wedstrijde­n. Maar naast het veld geeft deze contractve­rlenging me wel wat rust en zekerheid.”

Dom maakte in de zomer van 2017 de gevoelige overstap van de Bosuil naar het Kiel. Net als in het noorden van Antwerpen zien ook de supporters in het zuiden van Antwerpen de hardwerken­de en sympathiek­e Dom graag spelen. Hij kwam bij Beerschot in de voorbije drie seizoenen 88 keer in actie en scoorde 5 keer. Hij stond tweemaal 180 minuten tussen de lijnen in de verloren promotiefi­nales tegen Cercle en KV Mechelen. Ook in zijn laatste seizoen bij Antwerp maakte hij in de promotiefi­nale tegen Roeselare tweemaal de 90 minuten vol. Dit jaar hoopt hij voor een vierde keer op rij de finaleweds­trijden te spelen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium