Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Natuurlijk wil ik nog naar de Jupiler Pro League”

Ambitieuze MAXIME BISET droomt ervan zich nog één keer te bewijzen op hoogste niveau

-

Alleen al met zijn 1m94 boezemt Maxime Biset de tegenstand­er angst in. Op zijn 33ste is hij dé geknipte leider en aanvoerder van Westerlo. Zelfs in de herfst van zijn carrière is zijn ambitie niet gestild. “Natuurlijk droom ik nog van de Jupiler Pro League. Tegen Virton is het vandaag alweer zo’n wedstrijd van alles of niets.”

Deze week deden de spelers en technische staf alle moeite van de wereld om rustig en sereen naar de wedstrijd tegen Virton toe te leven. In het grootste geheim speelden de bankzitter­s en de spelers die de jongste weken naast de selectie vielen een oefenwedst­rijd op het veld van Sint-Truiden. Alle middelen zijn goed om de druk weg te houden in en rond het Kuipje.

Onbewust neemt de spanning toch toe? Zeker nu het money time is.

“Hoe dichter de ontknoping, hoe belangrijk­er het wordt. In de eerste periode waren we er ook dicht bij en uiteindeli­jk lieten we het afweten. Nu staan we als groep verder. De cohesie is beter. De meeste ploegmaats spelen ondertusse­n drie jaar samen en de nieuwe jongens zijn naadloos ingepast. We groeien naar elkaar toe. Uit de nederlaag in Leuven in de eerste periode hebben we lessen getrokken. Idem dito voor het competitie­duel tegen Lommel in het Kuipje een week later. We verbruikte­n veel energie en incasseerd­en in de slotfase nog een doelpunt. Vorige week in Lommel bleven we rustig en vertrouwde­n we op onze kwaliteite­n. We absorberen wat de coaches ons langs de zijlijn aanreiken en kennen elkaar steeds beter.”

Virton is een lastige tegenstand­er, waar jullie slechts één op negen tegen behaalden?

“Ik wil vooral een constante prestatie zien. Virton is een blok en heeft niet toevallig de meeste clean sheets dit seizoen (13 in 26 wedstrijde­n, red). Die ploeg zit niet toevallig al een heel seizoen in de goede flow. Met een uitgebalan­ceerde kern. Op basis van het algemeen klassement zijn wij en Virton de meest constante ploegen. Mij hoor je niet klagen over druk. Als je Play-off 3 wil vermijden, is er druk. Of in het geval van Lokeren. Laten wij niet veel over ‘moeten’ en druk praten. Het mag je ‘s nachts niet bezighoude­n.”

De winnaarsme­ntaliteit en ambitie bij Westerlo zijn wel opvallend.

“Dat komt er niet zo maar. Veel hangt af van de resultaten en van de momenten vasthouden. De wil om te winnen. Maar op een gezonde manier. Mijn eerste twee seizoenen bij Westerlo waren moeilijk. In het derde seizoen doen we mee. De komst van de Turkse investeerd­ers, met Hasan Cetinkaya op kop, heeft voor een stroomvers­nelling gezorgd. De club krijgt een identiteit. Ook tegen Virton moeten we niet te veel rekenen. Met de situatie van Lokeren, dat in financieel penibele wateren zit, moeten we niet bezig zijn en daar onze energie niet aan verspillen.”

Hoe frustreren­d zou het zijn om kampioen te worden in de reguliere competitie en toch geen finale te spelen?

“Dat is het verhaal van Lierse. We kennen het. Vorig seizoen was het algemeen klassement belangrijk om Play-off 2 te bereiken. Met de nieuwe format moesten we vooral de laatste twee plaatsen vermijden en had het algemeen klassement minder belang. Eerste klasse B

“Mij hoor je niet klagen over druk. Als je Play-off 3 wil vermijden, is er druk. Of in het geval van Lokeren. Laten wij niet veel over ‘moeten’ en druk praten.” Maxime Biset Westerlo

“Het is jammer dat ik enkele jaren geleden niet meer in het plaatje paste bij Antwerp.” Maxime Biset Westerlo

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium