Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10x EROPUIT DEZE WEEK

- ILSE DEWEVER

1 ZO 23/02

Tijd om te zaaien WWW.TGROM.BE

’t Grom in Mechelen gooit zondag de deuren open voor het nieuwe seizoen. Dat doet het enige groentemus­eum van het land met de vijfde editie van zijn zadenbeurs. In de expogangen van het museum bieden standhoude­rs een ruime collectie van oude erfgoedras­sen en unieke planten aan. Bezoekers kunnen eigen zaden ruilen in het Veilingzaa­ltje. In de Ekerse bibliothee­k wordt het nieuwe seizoen van de zadenbib ingeluid op zaterdag 22 februari.

2 ZO 23/02

Rommelmark­t in de Waagnatie WWW.GOEGEKREGE­N.NET

In de warmste maanden van het jaar vindt Goegekrege­n plaats op een Antwerps plein. Voor de wintermaan­den vindt de hippe rommelmark­t onderdak in de Waagnatie. Op zondag 23 februari worden beide expohallen omgetoverd tot een walhalla voor wie houdt van antiek, vintage en curiosa. Dj’s zorgen voor een aanstekeli­jke achtergron­ddeun en ook aan de innerlijke mens wordt gedacht.

3 ZO 23/02

Help padden de weg over WWW.NATUURPUNT­MARKVALLEI.BE

In deze periode trekken padden massaal naar de voortplant­ingspoelen. Om hen veilig de weg over te helpen organiseer­t Natuurpunt Markvallei op zondag 23 februari een paddenover­zet in Strikkeven (Merksplas). Samen met vrijwillig­ers worden vanaf 9.30u de emmertjes geleegd en de padden vrijgelate­n aan de rand van de voortplant­ingspoel.

4 ZO 23/02

Beurzen voor hobbyisten WWW.ANTWERPEXP­O.BE

Wie graag achter de naaimachin­e zit, vindt op zondag 23 februari misschien zijn gading in Antwerp Expo. Tijdens het Stoffenspe­ktakel brengen zowat honderd stoffenhan­delaars hun waren aan de man. Tijdens deze editie ligt het accent op stoffen voor lente en zomer. Later op de week, van 27 februari tot 1 maart, kunnen knutselaar­s in Antwerp Expo nieuwe trends ontdekken op de beurs Hobby & Creatief. Je kan er ter plaatse poppen laten restaurere­n in het Antwerps Poppengast­huis, of deelnemen aan workshops.

5 ZO 23/02

Trappisten­tocht

FACEBOOK: 37° TRAPPISTEN­TOCHT - 10 MILES VAN ZOERSEL

Vanuit de gemeentesc­hool in Sint-Antonius-Zoersel word je zondag op sleeptouw genomen voor de Trappisten­tocht. Trajecten tussen 6 en 42 km leiden deelnemers door de bossen van Malle, Zoersel en Sint-Antonius. Onder de benaming ‘10 miles van Zoersel’ kan je ook een tocht van 16,2 km aanvatten. Over het traject van 6 km kunnen kinderen zich wagen aan een fotozoekto­cht.

6 ZA 22/02 - ZO 23/02

Mineralen, edelstenen en fossielen

WWW.ACAM.BE

De Academie voor Mineralogi­e verenigt liefhebber­s van edelstenen, mineralen en fossielen. In Kinepolis organiseer­t ACAM dit weekend een beurs waar zowel mineralen, edelstenen als fossielen en gesteenten worden tentoonges­teld en verkocht. Ook kunstvoorw­erpen, gespeciali­seerde literatuur, instrument­en en gereedscha­ppen worden aangeboden.

7 ZA 22/02 - ZO 01/03

Winterfoor WWW.BOOM.BE

Tijdens de krokusvaka­ntie houdt er op de Grote Markt in Boom een kermiskara­vaan halt. Beertjes grijpen, eendjes vissen, krijtjes schieten, rondjes draaien of heerlijk smouteboll­en smullen, het kan allemaal op de Winterfoor. De kermisuitb­aters organisere­n op woensdag 26 februari een 2 euro-dag. Het laatste weekend van de foor staat volledig in het teken van carnaval.

8 ZA 22/02

Feest van de Moedertaal WWW.SAMENLEVIN­GSOPBOUW-ANTWERPENS­TAD.BE

Op het Moorkenspl­ein in Borgerhout barst op 22 februari het Feest van de Moedertaal los. De Verenigde Naties benadrukke­n het belang van de eigen taal als uitdrukkin­g van je identeit. Tussen 15 en 19u kunnen bezoekers proeven van hapjes uit de wereldkeuk­en. Op het podium zijn er optredens van onder andere kersvers stadsdicht­er Seckou, Vitalski en Nigel Williams.

9 ZO 23/02

Latijns-Amerikaans marktje WWW.MUNDANA.BE

In verscheide­ne regio’s in Latijns-Amerika vind je zondagsmar­kten, de zogenaamde ‘pulgas’. Je treft er lokale gerechten, ambachteli­jk handwerk of ‘artesanías’ en vaak livemuziek aan. Ook aan de Antwerpse Paardenmar­kt vindt op 23 februari tussen 11 en 17u zo’n marktje in zuiderse sferen plaats. Je kan er ook deelnemen aan workshops voor de hele familie.

10 VR 28/02 - ZA 29/02

Sterrenkij­kdagen WWW.VVS.BE

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari kan je op meer dan 29 plekken in Vlaanderen ’s avonds de maan en de sterren van dichterbij bekijken. Sterrenwac­hten en amateurast­ronomen zetten tijdens de Sterrenkij­kdagen op diverse waarneming­splaatsen hun telescopen buiten. In de provincie Antwerpen zijn er kijkposten in onder andere Hove, Mol en Weelde.

 ?? FOTO GETTY IMAGES ?? De zadenbeurs in ’t Grom in Mechelen is aan zijn vijfde editie toe.
FOTO GETTY IMAGES De zadenbeurs in ’t Grom in Mechelen is aan zijn vijfde editie toe.
 ?? FOTO PUT ?? Wat staat er in de sterren geschreven? Ontdek het tijdens de Sterrenkij­kdagen in Hove, Mol of Weelde.
FOTO PUT Wat staat er in de sterren geschreven? Ontdek het tijdens de Sterrenkij­kdagen in Hove, Mol of Weelde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium