Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik moet hier met drie fietsen verschil winnen”

Dylan Teuns mist laatste bocht en grijpt naast ritzege

- Geert Stevens Van onze medewerker in Ubeda

Na twee derde plaatsen was Dylan Teuns gisteren opnieuw dicht bij een ritzege. Maar de Limburger miskeek zich op de laatste bocht, waardoor Fulgsang vrije baan kreeg naar een tweede ritwinst. Waardoor de Deen nog iets steviger in het geel zit.

In een klimmende en bochtige slotkilome­ter op kasseien nam Teuns kordaat de leiding. Maar het liep voor de Limburger verkeerd in de laatste bocht. “Als ze die laatste draai goed aangeven, dan win ik hier met drie fietsen voorsprong. Nu leek het of we rechtdoor moesten rijden, er stond daar niemand met een bord om de juiste richting aan te geven. Daardoor schatte ik deze bocht helemaal verkeerd in. Weg overwinnin­g. En ik verlies ook nog eens acht seconden. Wat is dit zuur, dit is echt frustreren­d”, zuchtte de Limburger, die finaal als zesde finishte.

Maar als het een troost mag wezen, deze Dylan Teuns steekt in een uitstekend­e vorm.

“Ik ben inderdaad in orde”, klinkt het zelfverzek­erd.

Wat dit voor het vervolg van de Ruta mag betekenen?

“Het blijft met de ploeg pokeren om Fuglsang van de troon te stoten. Er is uiteraard nog ploegmakke­r Mikel Landa en ook Pello Bilbao die in het verhaal een belangrijk­e rol kunnen spelen, maar finaal zullen de prijzen zondag verdeeld worden in de afsluitend­e individuel­e tijdrit. Dan is het ieder voor zich en kan het nog alle kanten uit.”

De Tier beste klimmer

Enkele andere Belgen lieten zich eveneens gelden. Loic Vliegen, Jimmy Janssens, Louis Vervaeke en Floris De Tier maakten deel uit van de vlucht van de dag. De Tier zong het zelfs uit tot op een viertal kilometer van de streep en mocht na afloop het podium op als beste klimmer.

“Dat ik tot diep in de finale kon meespelen geeft me een goed gevoel”, lachte De Tier. “Vorig jaar was een rampjaar, een seizoen waaraan ik niet meer herinnerd wil worden. Dit seizoen is een nieuwe start. Veranderen van spijs doet eten. Ik zal wel eens moeten knechten voor Mathieu van der Poel, maar ik zal vooral ook mijn eigen kans mogen gaan. Ik ben blij dat ik nu al heb kunnen tonen dat ik die rol aankan.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Dylan Teuns bolt ontgoochel­d als zesde over de finish nadat hij de slotbocht heeft gemist.
FOTO PHOTO NEWS Dylan Teuns bolt ontgoochel­d als zesde over de finish nadat hij de slotbocht heeft gemist.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium