Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stunt van formaat

- PATRICK CEULEMANS

De Belgian Lions openden de EK-kwalificat­ieronde met een stunt van formaat tegen Litouwen, het nummer acht van de wereld. Vandaag reizen de Lions naar Denemarken. Als ze maandag in Kopenhagen bevestigen, ligt de weg naar een vijfde opeenvolge­nde EK open.

Litouwen miste enkele NBA- en vele Euroleague-spelers. Deze competitie­s liggen niet stil tijdens de FIBA-competitie­s. Maar ook de Belgian Lions misten met Van Rossom en Bako twee spelers die in de Euroleague uitkomen. De Belgian Lions legden in het eerste kwart totaalbask­etbal op het parket. “Defensief was het scherp en de shots vielen”, zei bondscoach Dario Gjergja. “We hadden meteen het momentum.” Vooral Obasohan was offensief indrukwekk­end, waardoor de Lions na het eerste kwart een 23-9-bonus op zak hadden en halfweg een 40-21-voorsprong. De Belgian Lions gingen in het derde schuifje op hun elan verder. Dat resulteerd­e in 68-31! In het slotkwart volgde toch nog een Litouwse reactie: 72-52. De Belgian Lions bleven als leeuwen verdedigen en uitblinker Obasohan leidde België naar de winst.

BELGIË: Tabu 16, Serron 7, Mwema 8, Gillet 11, Tumba 4, Schwartz 2, De Zeeuw 2, Obasohan 21, Libert 0, Kesteloot 0, Boukichou 8, Bratanovic 2.

LITOUWEN: Kalnietis 12, Motiejunas 17, Kuzminskas 15, Bendzius 8, Dimsa 5, Maciulis 3, Janavicius 0, Masiulis 3, Sajus 0, Butkeviciu­s 2, Valinskas 0.

 ??  ?? Retin Obasohan scoort voor de Belgian Lions.
Retin Obasohan scoort voor de Belgian Lions.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium