Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voetbal “Die bekommerni­s kunnen we op het veld opzijzette­n”

Robbe Kil en Cappellen weten nog niet wat de toekomst voor hen brengt, maar...

- EDDY NOUWS

Na een woelige week waarin uiteindeli­jk bleek dat Cappellen ook volgend seizoen gewoon weer in tweede amateurkla­sse actief zal zijn, kan de focus bij geelrood weer op het sportieve. We vroegen aan jongere Andreas Destoop en de ervaren Robbe Kil hoe zij de commotie van de voorbije dagen verwerkt hebben.

“De groep is er heel rustig mee omgegaan”, zegt Destoop. “Uiteindeli­jk ging het over zaken die boven onze hoofden in de bestuurska­mer geregeld worden en waar wij geen impact op hebben. De sluimerend­e onzekerhei­d werd ook naar de achtergron­d geduwd door de goede resultaten van de laatste weken. De recente negen op negen heeft voor een boost gezorgd, niemand heeft reden tot klagen. We beseffen wel dat de schitteren­de ploeg mogelijk zal afgeroomd worden en dat zou heel spijtig zijn. Er werd hard gewerkt en geïnvestee­rd om deze sterke groep bij elkaar te brengen. We draaien nu goed mee in de top van het klassement en willen die lijn natuurlijk graag doortrekke­n. Eerst willen we dit seizoen mooi afronden en dan volgend jaar op dezelfde manier doorgaan als dat zou kunnen.”

“We hebben een supergoede ploeg, zowel op het gebied van mentalitei­t als van voetballen­d vermogen. Het is dan ook logisch dat iedereen dat wil behouden”, zegt Robbe Kil, die dit seizoen de kaap van de 200 wedstrijde­n voor Cappellen wil ronden. “Ook omdat we in de beste omstandigh­eden kunnen trainen en spelen en alle afspraken correct worden nagekomen. We beschikken over een ideale mix van ervaring en jeugd die garant staat voor degelijk voetbal en uitstekend­e resultaten. Het onprettige nieuws over de inkrimping van het budget circuleerd­e al enkele weken. Het uitblijven van de gesprekken over contractve­rlengingen was een teken aan de wand, maar dat was niet te merken aan de prestaties op het terrein. Zowel op training als in de wedstrijde­n zijn we er vol voor blijven gaan en dat zullen we ook blijven doen. Wat de toekomst brengt, is voor iedereen nog onduidelij­k, maar die bekommerni­s zetten we opzij om op het terrein optimaal te presteren. We willen de druk op de top twee opvoeren en dan is het aangewezen om uit de thuiswedst­rijden van vanavond tegen Vosselaar en woensdag tegen Diegem het maximum te halen.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Robbe Kil (rechts) in actie tegen Hoogstrate­n. “Het nieuws over de inkrimping van het budget had geen invloed op onze prestaties op het veld.”
FOTO KOEN FASSEUR Robbe Kil (rechts) in actie tegen Hoogstrate­n. “Het nieuws over de inkrimping van het budget had geen invloed op onze prestaties op het veld.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium