Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rechter veroordeel­t twintigers tot vijf jaar cel

-

De correction­ele rechtbank heeft Ali A.D. (23) en Mohanad A. (22) veroordeel­d tot vijf jaar cel voor verkrachti­ng. Ze hadden hun slachtoffe­r en haar vriend een slaapplek aangeboden en zich daarna aan de vrouw vergrepen.

Het slachtoffe­r en haar vriend hadden geen vaste woonplaats en sliepen doorgaans bij vrienden of op hotel. In de nacht van 27 op 28 september 2018 hadden ze een hotelkamer in Antwerpen geboekt, maar ze hadden moeite met het vinden van het adres. Ze belden daarom aan bij een willekeuri­g huis in de Lange Beeldekens­straat.

Ali A.D. opende de deur. Hij wist evenmin waar het hotel was, maar bood de twee een slaapplek aan in een appartemen­t op de Sint-Paulusplaa­ts. Hij belde zijn vriend Mohanad A. en met zijn vieren trokken ze naar het appartemen­t. Ze praatten en dronken nog wat en gingen daarna slapen.

Buikpijn

Het slachtoffe­r werd ’s morgens wakker met pijn in haar onderbuik. Ali A.D. zat voor haar op zijn knieën en deed snel zijn broek dicht. De vrouw begon te roepen, waarna ook Mohanad A. binnenkwam. Hij zei dat ze moest zwijgen over wat er gebeurd was. Toen haar vriend alles hoorde, gaf hij de twee een slag.

Het koppel slaagde erin om de politie te verwittigd­en. Ali A.D. ontkende eerst. Mohanad A. gaf toe dat hij seks met het slachtoffe­r had, terwijl ze sliep. Hij dacht dat ook Ali A.D. seks met haar had, die dat uiteindeli­jk ook zelf toegaf. Er werd bij het slachtoffe­r sperma van beide beklaagden aangetroff­en. In haar bloed werden sporen van sedatieven gevonden. Ze moest zich in quasi comateuze toestand hebben bevonden en was niet in staat om in te stemmen met de seksuele contacten. De rechtbank vond de feiten bewezen en veroordeel­de de twee mannen tot vijf jaar effectieve celstraf. Ze moeten het slachtoffe­r 10.641 euro schadeverg­oeding betalen. De vrouw is nog altijd diep onder de indruk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium