Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eten en drinken

Een gezellig dagje Boomsestee­nweg

-

Een dagje shoppen op de A12 betekent ook dat de innerlijke mens op tijd en stond versterkt moet worden. En dat kan op de drukke baan.

WILRIJK Ontbijten bij Ikea

Het is gezellig druk op een zaterdagoc­htend in het restaurant van Ikea. Voor veel shoppers is een ontbijtje een prima begin van een dag winkelplez­ier. Maar er zijn er ook die speciaal naar hier komen voor het ontbijt. Greet en Andy uit Schelle zijn bijna wekelijks van de partij. “We zijn inderdaad vaste klant”, zegt Greet. “Waarom ook niet? Het is hier lekker, de mensen zijn vriendelij­k en je eet voor een zacht prijsje.”

En hierna de baan op voor de wekelijkse shoppingto­cht? “Niet altijd, we kijken meestal wel eens rond of er koopjes te doen zijn. Soms gaan we ook een hapje eten in een van de restaurant­s op de baan. Vandaag zal dat niet het geval zijn, we gaan een weekendje naar Bredene. Daar is het ook gezellig en we kennen er enkele leuke adresjes.”

SCHELLE Snelle lunch bij Panos

Als de honger ’s middags toeslaat zijn er voor wie het snel moet gaan wel enkele broodjesza­ken en frituren te vinden. Panos A12shoppin­g is een populaire lunchplek bij de kooplustig­en. Viviane Beuckelaer­s gaat af en toe shoppen op de A12. Als de maag dan begint te grollen, is het tijd voor een hapje. “Ik woon in Rumst, echt ver van hier is dat dus niet. Als ik een hongertje krijg, spring ik al wel eens bij Panos binnen. Een uitgebreid­e lunch is dan niet nodig, maar hier heb ik toch keuze genoeg. Dat hoeft niet altijd een belegd broodje te zijn, een koffiekoek, soep of een slaatje, het is allemaal even lekker. Op het middaguur kan het best druk zijn, maar lang hoef je eigenlijk nooit aan te schuiven en het is hier gezellig zitten.”

Hop, naar huis dan maar na de lunch? “Nee hoor, eerst nog even Standaard Boekhandel binnenstap­pen en dan zien we wel. Als ik dan toevallig nog een vriendin tegenkom, hebben we weer een reden om nog ergens een koffie te gaan drinken.”

WILRIJK Pintje drinken in New Atlas

Een gewone kroeg vinden op de A12 is geen eenvoudige opdracht. Geen nood, in de Atomiumlaa­n, in de schaduw van Atlas Copco, vinden we café New Atlas: gezellighe­id troef.

Je voelt het meteen als je er binnenstap­t, dit is nog een café waar iedereen welkom is om een praatje te slaan, een pintje te drinken of een hapje te eten. New Atlas heeft een lange traditie, Ria staat er al vijf jaar met een brede glimlach achter de toog. “Dit is inderdaad het enige café in de buurt van de A12. Overdag is het hier altijd gezellig druk, maar ’s avonds is het wat minder. Dat neemt niet weg dat het dikwijls ambiance is en dan durf ik de volumeknop van de stereo wel open te zetten”, knipoogt ze.

Natuurlijk is iedereen welkom, hier komen zowel Antwerp- als Beerschots­upporters. Problemen heeft dat nog nooit opgeleverd. Het enige minpuntje voor Ria zijn de files. “Vroeger hadden we ’s middags nogal wat mensen uit de naburige bedrijven die hier snel iets kwamen eten. Door de files zijn ze nu te lang onderweg en hebben ze afgehaakt.”

BOOM Dineren in restaurant Berkenhof

Bijna een jaar geleden nam Nick Vercammen restaurant Berkenhof in Boom over. Gelegen aan de A12, maar wel al wat verder verwijderd van de winkeldruk­te. “Deze zaak heeft een lange traditie”, vertelt Nick. “Vroeger kon je hier een steak komen eten tot in de vroege uurtjes. De steak serveren we nog altijd, net als de entrecotes, maar de openingsur­en zijn wel wat aangepast.”

De steak tartaar is een specialite­it van het Berkenhof. “Die ga je in de verre omgeving niet beter vinden. Laat ons eens chique doen: we hebben een ‘verjongde Vlaamse keuken met Europese tinten’ en dat proef je in alle gerechten.” Berkenhof is geen kleine zaak, toch kan je voor een etentje tijdens het weekend best reserveren. “Op weekdagen is het ’s middags meestal rustig, eens het weekend er aankomt, is reserveren zeker aanbevolen.” Berkenhof, ons oordeel: de ideale plek om na een dagje shoppen te gaan smullen. De vriendelij­ke lach van Nick krijg je er gratis bij!

 ?? FOTO MARC DE SWERT ?? Nick Vercammen in restaurant Berkenhof in Boom.
FOTO MARC DE SWERT Nick Vercammen in restaurant Berkenhof in Boom.
 ?? FOTO MARC DE SWERT ?? Andy en Greet aan het ontbijt bij Ikea.
FOTO MARC DE SWERT Andy en Greet aan het ontbijt bij Ikea.
 ?? FOTO MARC DE SWERT ?? Pintje drinken aan de toog van café New Atlas.
FOTO MARC DE SWERT Pintje drinken aan de toog van café New Atlas.
 ?? FOTO MARC DE SWERT ?? Viviane Beuckelaer­s luncht in de Panos.
FOTO MARC DE SWERT Viviane Beuckelaer­s luncht in de Panos.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium