Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als onze parking te klein is, leggen we een shuttle in”

Feestzalen­complex San Marco Village ondervindt nauwelijks hinder van werkzaamhe­den op A12

-

Wie haalt het in zijn hoofd om uitgereken­d op de drukke en filegevoel­ige Boomsestee­nweg een feestzalen­complex met een capaciteit tot tweeduizen­d personen neer te poten? Johnny Crijns is de naam. Vijftien jaar geleden opende hij San Marco Village en ondanks al het fileleed, draait de zaak nog steeds op volle toeren.

San Marco Village is ongetwijfe­ld een ijkpunt op de A12. Johnny Crijns bouwde het complex vijftien jaar geleden, naast de toenmalige Wima-bowling, ook eigendom van Johnny. Wima verhuisde vier jaar geleden naar het

A12-shoppingce­nter, vlak bij San Marco Village en als kers op de taart kwam daar ook restaurant Lane 12 bij.

“We zitten hier goed”, steekt Johnny van wal. “Vorig jaar in het najaar hadden we wel een dipje en zagen we minder volk. Vooral de reservatie­s voor seminaries stokten, de berichten over de verkeersaf­wikkeling op de A12 waren dan ook onheilspel­lend.” De laatste weken wordt er hard gewerkt aan de kruispunte­n op de

A12 en dat is positief. “Het gaat de goede kant uit, maar we zijn er nog lang niet. Het gaat allemaal zo traag, we wisselen als ondernemer­s geregeld van gedachten met de verschille­nde overheden, maar het duurt te lang voor er actie wordt ondernomen.”

De zaken gaan goed, maar toch zijn er nog de nodige oprispinge­n. “Klopt, maar als ondernemer moet je verder denken. Een mooi voorbeeld is de parking. Aan San Marco zijn er in totaal vierhonder­d parkeerpla­atsen, zowel bovenals ondergrond­s. Aan het shoppingce­ntrum vlakbij nog eens vijfhonder­d, die we ’s avonds als de winkels gesloten zijn optimaal kunnen benutten. Als er tweeduizen­d mensen komen feesten, hebben we zelfs dan nog te weinig parkeerpla­ats. We lossen dat probleem dan zelf op en leggen een shuttledie­nst in vanaf de nabije bedrijven.”

Toekomst

“Er moet en zal nog veel veranderen. Denk bijvoorbee­ld maar aan de zwakke weggebruik­ers. Een fietspad hebben we al voor onze zaak, een voetpad niet. Daar moet over nagedacht worden want hier passeren dagelijks meer voetganger­s dan je zou vermoeden. Ook de e-commerce, die nu razend populair is, zal op een andere manier georganise­erd moeten worden. Zowel voor de bedrijven als de mobiliteit, is de huidige manier van thuislever­ing niet houdbaar. Genoeg werk aan de winkel, ik geloof alvast in structurel­e oplossinge­n waar alle partijen beter van worden.”

 ?? HENDRIX FOTO WIM ?? San Marco Village kan tweeduizen­d mensen tegelijk ontvangen.
HENDRIX FOTO WIM San Marco Village kan tweeduizen­d mensen tegelijk ontvangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium