Gazet van Antwerpen Stad en Rand

PULDERBOS Gemeente redt LRV Dennenruit­ers van btw-schuld van 50.000 euro

-

LRV Dennenruit­ers zit na de bouw van de indoorpist­e in Pulderbos door een boekhoudku­ndig foutje opgescheep­t met 50.000 euro btw-schuld. Om de ruiterclub te redden, gaat de gemeente Zandhoven het bedrag nu voorschiet­en, en recuperere­n via het verhogen van de canon.

Schepen Jelle Lauwereys, zelf lid van de LRV, verliet tijdens de gemeentera­ad donderdag de zaal zodat het netelige agendapunt in alle neutralite­it besproken en gestemd kon worden. In 2016 kreeg LRV Dennenruit­ers een renteloze lening van 200.000 euro van de gemeente voor de bouw van een rijhal en cafetaria. De ruiterijve­reniging kreeg de grond aan de Kleinheide voor 30 jaar in erfpacht en betaalde de lening via een driemaande­lijkse canon van 1.666,66 euro terug aan de gemeente. “Die afbetaling­en gebeuren keurig”, zegt burgemeest­er Luc Van Hove (CD&V). “Maar de LRV heeft destijds ook veel werk zelf verricht, en tijdens een btw-controle later bleek dat op dat eigen werk ook 39.000 euro btw betaald moet worden. Met alle boetes en interesten is die belastings­chuld al opgelopen tot ruim 50.000 euro. We stellen voor om dit bedrag voor te schieten en te recuperere­n via het verhogen van de canon elk kwartaal, zodat de club het kan spreiden.”

N-VA vroeg zich af of de gemeente dit voor alle vereniging­en gaat doen die hun boekhoudin­g niet op orde hebben. Burgemeest­er Van Hove zei dat de gemeente er ook niet voor staat te springen. “Maar de boeken toedoen is geen optie. Die piste en cafetaria staan daar nu. Investerin­gen vragen moed en geven een nieuwe dynamiek aan sportclubs, zoals we ook bij de hockey zien. We mogen de LRV van Pulderbos niet laten verloren gaan door één vergissing.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium