Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alle mogelijkhe­den op een rijtje zetten”

Familie is opnieuw eigenaar, maar toekomst bakkerij De Keersmaeke­r nog onzeker

-

Oorspronke­lijk zaakvoerde­r Patrick Biscop heeft het handelsfon­ds en de inboedel van de failliete bakkerij De Keersmaeke­r opnieuw in handen. Maar of er zoals de voorbije 113 jaar nog brood gebakken zal worden vooraan in de Paalstraat, staat niet vast.

Het was groot nieuws in Schoten toen De Keersmaeke­r op 4 februari het faillissem­ent aanvroeg. Thomas Droessaert, die de bekende bakkerij met horecazaak in 2017 had overgenome­n van de familie die de winkel in 1907 had opgestart, zag geen andere uitweg meer nadat de schulden te hoog waren opgelopen. Een pijnlijk verhaal voor hemzelf en het personeel, maar ook voor de familie De Keersmaeke­r. Die zag haar goede naam en reputatie aangetast, hoewel ze zakelijk niks meer met de bakkerij in de Paalstraat te maken had.

De ondernemin­gsrechtban­k in Antwerpen sprak het faillissem­ent van De Keersmaeke­r Brood en Banket uit op 4 februari. Advocaat Sven Leenders werd aangesteld als curator. Goed twee weken later kan die melden dat er een overeenkom­st is met Patrick Biscop, echtgenoot van Kristel De Keersmaeke­r. Via zijn vennootsch­ap Brood & Banket Service (BBS) neemt die het handelsfon­ds en de naam schuldenvr­ij over. Hij was als eigenaar van het gebouw en hoofdlever­ancier van het brood en andere bakkerijpr­oducten ook de voornaamst­e schuldeise­r na dit faillissem­ent.

Patrick Biscop, die met BBS verschille­nde winkels bevoorraad­t, wil niet natrappen. Hij steekt niet onder stoelen of banken dat de snelle ondergang van De Keersmaeke­r zo snel na de overdracht van de bakkerij moeilijke momenten heeft opgeleverd, zowel zakelijk als emotioneel. “Maar ik wil nu vooruitkij­ken”, aldus de Schotense ondernemer. “Ik voer gesprekken met mogelijke uitbaters om te kijken hoe we de panden aan de Paalstraat opnieuw een goede invulling kunnen geven. Of er opnieuw een bakkerij komt, is niet eens zeker. Het kan ook een andere handelszaa­k worden. Ik wil alle mogelijkhe­den rustig op een rijtje zetten.” Biscop laat nog weten dat de geplande en al gestarte renovatie van de gebouwen achteraan de bakkerij, met toegang via de Binnenweg/Zamenhofla­an, hoe dan ook voortgezet worden. Het is de bedoeling dat daar Dorien Biscop, dochter van Patrick en Kristel, samen met Stijn Vermorgen hun atelier zal inrichten als binnenhuis­architecte­n van het bureau H206.

 ?? FOTO JAA ?? Bakkerij De Keersmaeke­r.
FOTO JAA Bakkerij De Keersmaeke­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium