Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hazard is weer maanden buiten strijd met enkelletse­l, zelfs EK halen wordt nipt

- JOOST MARYNISSEN

Thibaut Courtois zag er niet al te best uit bij de trap van José Luis Morales. De kapitein van Levante nam de bal dan wel lekker in de volley, maar toch leek het schot allesbehal­ve onhoudbaar. Real Madrid is door die late tegengoal zijn leiderspla­ats in La Liga kwijt aan FC Barcelona. De nederlaag zal de Madrileens­e fans voor even worst wezen. Bij het verlaten van het Estadi Ciutat de Valencia ging er maar één naam over de lippen: Eden Hazard. In minuut 67 moest onze landgenoot opnieuw hinkend naar de kant na een schijnbaar onbeduiden­d contact.

“Ik heb er geen goed gevoel bij”, liet een duidelijk bezorgde Zidane optekenen na de wedstrijd. “Eden heeft een knikje opgelopen op exact dezelfde plek waar hij zijn vorige blessure opliep. We zullen moeten afwachten hoe ernstig de situatie nu is.”

Zondag onderging Hazard scans en uit het vrijgegeve­n medisch bulletin blijkt dat hij opnieuw een barstje in het been van zijn enkel heeft opgelopen. De club wil nog geen uitspraken doen over de duur van de afwezighei­d van zijn vinnige nummer 7, maar in de Spaanse kranten klinkt het verdict unisono: minstens acht weken.

Geen clash met De Bruyne

Bondscoach Roberto Martinez zag de nieuwe blessure van zijn aanvoerder met lede ogen aan. Het staat vast dat hij geen beroep kan doen op zijn aanvoerder tijdens de cruciale oefeninter­lands tegen Portugal (27 maart) en Zwitserlan­d (30 maart). “Het is heel triest”, reageerde de bondscoach op de Britse televisie. “Deze nieuwe blessure is weer een nieuwe tegenslag. Hij was net op de terugweg na die eerdere blessure en had al wat speelminut­en verzameld. Gelukkig is er een goeie communicat­ie tussen onze medische staf en die van Real Madrid.”

Op 13 juni openen de Rode Duivels hun EK tegen Rusland. Wees maar zeker dat Martinez zijn hart vasthoudt dat zijn Spaanse collega’s tegen dan goed werk leveren. Hazard is nog nooit zo lang out geweest als nu. Het seizoen is goed acht maanden oud, bijna een halfjaar moest Hazard nu al van aan de zijlijn toekijken. Hij kwam in zomer ook al met een blessure toe in Madrid en werd door Zidane toen op de vingers getikt wegens zijn overgewich­t. “Als ik vakantie heb, dan heb ik vakantie”, was de reactie van Hazard. Nu is van vakantie geen sprake, maar staat Hazard voor een nieuwe, stevige revalidati­e. Het is maar te hopen dat die overtollig­e kilo’s nu vermeden kunnen worden in de Madrileens­e fitnesszaa­l.

Hazard mist sowieso het tweeluik in de Champions League tegen Manchester City en een monieuwe gelijke aansluiten­de kwartfinal­e. Al wie uitkeek naar een droomduel met die andere Belgische klasbak, Kevin De Bruyne, is eraan voor de moeite. Ook met Lionel Messi zal Hazard zich niet kunnen meten op het hoogste toneel. Op 1 maart vindt de Clasico namelijk plaats in Bernabeu. Het zal voor Hazard voorlopig een wedstrijd blijven die hij enkel op de PlayStatio­n met zijn zoontjes beleefd heeft. Ook tijdens de eerste klepper tussen de Spaanse grootmacht­en zat hij met een pruillip aan de kant.

Tonnen krediet

Het is nog maar de vraag hoe de

opdoffer bij Hazard zelf is aangekomen. Hij heeft het aura een speelvogel te zijn, die zich van alles weinig aantrekt. Toch is het weinig waarschijn­lijk dat een

Galactico van honderd miljoen de nieuwe blessure zomaar verteert. Real Madrid is niet voor niets de meest gemediatis­eerde club ter wereld, waar zelfs de kleinste actie overbelich­t wordt. Zijn prijskaart­je hangt dan ook als een zwaard van Damocles boven zijn hoofd.

Als er iets is waar Hazard zich geen zorgen over moet maken, dan is het wel krediet. Ondanks amper één goal in vijftien optredens voor Real, dragen de fans én de coach hem nog steeds op handen. Toen hij bij zijn vorige wederoptre­den na 75 minuten naar de krant werd gehaald, kreeg hij van de Fransman een bemoedigen­de tik op het hoofd, terwijl het volledige Bernabeu hem op een staande ovatie trakteerde. Ook de Spaanse krant Marca spaarde zijn lof toen niet: “Hij toonde in die 75 minuten waarom hij de beste speler van Real blijft.” Een compliment van de huiskrant van de Koninklijk­e kan tellen in de Spaanse hoofdstad.

Het doet pijn om Eden Hazard te zien hinken. Een raspaard van zijn kaliber hoort te huppelen en te dartelen. Niet alleen de Belgen branden een kaarsje, maar iedereen die van het voetbalspe­lletje houdt, hoopt vurig dat tegen dan de allerbeste Hazard snel weer langs verdediger­s kan glijden.. Bondscoach Martinez vat de teneur nog het best samen: “Een speler als Eden Hazard moet gewoon op het veld staan.”

“Eden was net op de terugweg na die eerdere blessure. Gelukkig is er een goeie communicat­ie met de medische staf van Real Madrid.”

Roberto Martinez Bondscoach

 ?? FOTO'S BELGA ??
FOTO'S BELGA
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium