Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Conflict tussen aanvoerder Roy Mauro en Nesta Vallez zorgt voor onrust

Vandaag gesprek gepland tussen trainer Magerman en sportief verantwoor­delijke De Mulder

- (hf)

Sportieve malaise op Berchem Sport. En dat niet alleen door de één op zes die geel-zwart pakte tegen Wijgmaal en Pepingen-Halle, twee ploegen uit de kelder van het klassement, maar ook door een conflict tussen aanvoerder Roy Mauro en Nesta Vallez dat escaleerde.

Om te proberen uit dat sportieve dal weg te geraken en de negatieve spiraal waarin de ploeg is terechtgek­omen te stoppen, staat er vandaag een gesprek gepland tussen trainer Frank Magerman en sportief verantwoor­delijke Marc De Mulder. Exponent van de hele affaire is het verlaten van de training door aanvoerder Roy Mauro na een conflict met ploegmakke­r Nesta Vallez.

Waar Magerman en De Mulder het over eens zijn, is het feit dat Mauro wel degelijk in de fout is gegaan, maar ook dat de ploeg, zeker in de huidige omstandigh­eden, een strijder als Mauro meer dan nodig heeft in de strijd tegen de degradatie.

“Mijn spelers hebben het door allerlei omstandigh­eden mentaal moeilijk”, legt Frank Magerman uit. “Ze spelen met een zware rugzak waarin wekelijks nog een gewichtje wordt bijgestoke­n. Dat neemt niet weg dat ze hun sportieve plicht moeten blijven vervullen. Mauro verliet de training zonder een woord te zeggen. Hoe belangrijk hij ook is voor de ploeg, dat kon ik niet ongestraft laten passeren. Daarom liet ik hem zondag uit mijn selectie. De bal ligt nu in zijn kamp. Ik hoef niet achter hem aan te lopen en een knieval te doen.”

“Om de emoties eerst wat te laten bekoelen, werd er pas voor dinsdag (vandaag, nvdr.) een gesprek gepland”, zegt sportief verantwoor­delijke Marc De Mulder. “Ik maak me zorgen over het sportieve en zie veel dingen verkeerd lopen. De voorbije weken zag ik een ploeg met weinig werklust, geen beleving en geen vertrouwen. Kortom: ik zag een ploeg zonder ziel. Het probleem met Mauro moet dringend uitgeklaar­d worden. Ik vond het niet de beste oplossing om hem zondag uit de ploeg te laten. We moeten erover waken dat de ploeg niet verder afbrokkelt. Al zeker nu niet, als je onze huidige plaats in het klassement onder ogen neemt.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Roy Mauro verliet vorige week na een conflict met Nesta Vallez de training en werd daarom door trainer Frank Magerman uit de selectie voor de wedstrijd van zondag op Pepingen-Halle gehouden.
FOTO TOM GOYVAERTS Roy Mauro verliet vorige week na een conflict met Nesta Vallez de training en werd daarom door trainer Frank Magerman uit de selectie voor de wedstrijd van zondag op Pepingen-Halle gehouden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium