Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maxim (24) start met ‘Deliveroo voor vuile was’

- (joro)

Eten aan huis laten leveren is al een tijdje ingeburger­d in Antwerpen. Binnenkort wordt het ook mogelijk voor bewoners binnen de Antwerpse Ring om vuile was thuis te laten ophalen en enkele dagen later weer proper gewassen en gestreken voor de deur afgeleverd te krijgen. De Antwerpse start-up Laundrio noemt zich de “eerste online wasserij van België”.

Het idee komt uit de kokers van Maxim Christiaen (24) en zijn kompaan Peter Michiels (27). “Toen we beiden Hotel Mama verlieten werden we geconfront­eerd met klassieke obstakels als het moeten aankopen van een wasmachine”, vertelt Maxim.

Het concept van Laundrio als ‘de Deliveroo van de was’ was daarmee geboren. Maxim Christiaen en Peter Michiels hadden als respectiev­elijk master TEW en IT-consultant alvast de juiste vaardighed­en op zak en startten in september met de ontwikkeli­ng van de Laundrio-app. “Die staat nu zo goed als op punt. We hopen op 9 maart te kunnen starten met onze testfase. Daarvoor kunnen mensen zich nog steeds opgeven via onze website.”

Laundrio mikt op mensen die na een drukke werkdag geen zin meer hebben om nog aan de was en de strijk te beginnen en ook de tijd niet hebben om naar een klassiek wassalon te gaan. “We komen de vuile was dan ook ’s avonds ophalen tussen 19 en 22u”, legt Maxim uit. “Dat doen we met onze felblauwe tuktuks. Ten opzichte van een bakfiets heeft een tuktuk het voordeel dat je er een kostuumves­t opgehangen in kan vervoeren. Bovendien zijn ze een plezier om mee te rijden en zo hopen we gemakkelij­k jobstudent­en te verleiden om als koerier bij ons te beginnen.” Het duo staat zelf niet in voor de was en de strijk. Die taken besteden ze liever uit aan een profession­ele firma.

De Laundrio-stichters maken zich ook sterk dat ze een democratis­che prijzenpol­itiek hanteren. “Via onze app kunnen gebruikers aangeven of ze een los kledingstu­k willen laten wassen en/of strijken, of meteen een hele waszak. We bieden ook een abonnement­sformule aan. Voor 60 euro per maand verlossen wij je van alle wasen strijkzorg­en.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ??
FOTO DIRK KERSTENS
 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Maxim Christiaen bij de Laundrio-tuktuk, die binnenkort nog een likje blauwe verf krijgt.
FOTO DIRK KERSTENS Maxim Christiaen bij de Laundrio-tuktuk, die binnenkort nog een likje blauwe verf krijgt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium