Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Francis en Jacqueline uit Herenthout na 11 dagen weer buiten

Koppel uit Herenthout dat in quarantain­e zat na cruise mag weer buitenkome­n

- (mph)

Na elf dagen in quarantain­e kregen Francis Schelleken­s en Jacqueline Bervoets uit Herenthout woensdagoc­htend een verlossend telefoontj­e. Het koppel mag weer gaan en staan waar het wil, de FOD Volksgezon­dheid heeft de quarantain­e opgeheven.

Elf dagen zat het koppel vast in de eigen woning in Herenthout. Tijdens een cruise op de Westerdam door de Zuid-Chinese Zee zouden Francis en Jacqueline mogelijk in contact gekomen zijn met iemand die besmet was met het coronaviru­s. Vals alarm, bleek achteraf.

Francis vierde zijn herwonnen vrijheid met een ritje naar het postkantoo­r in Herenthout om een brief te posten. “Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe ze in het dorp gaan reageren als ze ons zien, want ik denk dat ze ons nu wel gaan herkennen”, lacht hij opgelucht. “Om weer volop van de buitenluch­t te kunnen genieten, plan ik een fietstocht­je”, zegt hij. Daarnaast willen Francis en Jacqueline vooral bijpraten met familie en vrienden. “Al is door de krokusvaka­ntie niet iedereen thuis voor bezoek. En zondag gaan we naar de stoet hier in Herenthout.”

Blijven reizen

Het koppel is vooral tevreden dat het nare avontuur nu eindelijk volledig achter de rug is. “De eerste dag van de cruise ligt ondertusse­n bijna een maand achter ons. Het is een heel intense periode geweest, maar dit schrikt ons zeker niet af om opnieuw verre reizen te maken. Al staan cruises toch niet meer op het verlanglij­stje. Nu zullen we eerder kiezen voor formules waarbij we de omstandigh­eden beter in de hand kunnen houden, in plaats van alles te moeten ondergaan.”

 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ?? Jacqueline en Francis moeten niet langer binnen blijven.
FOTO DIRK VERTOMMEN Jacqueline en Francis moeten niet langer binnen blijven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium