Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Toeristen mogen kamer uit, maar moeten nog tot 10 maart in hotel blijven

Toeristen mogen kamer verlaten, maar moeten op domein blijven

- (tg)

De 118 Belgische toeristen die in het H10-hotel Costa Adeje Palace op Tenerife verblijven, zullen daar zo goed als zeker nog tot 10 maart moeten blijven. Ze mogen hun kamer verlaten, maar moeten op het domein blijven.

Dinsdag heerste nog totale chaos in het populaire hotel, maar intussen begint alles zich wat te normaliser­en. Al blijft het wachten op concrete informatie.

Ten laatste morgen zou iedereen de resultaten moeten kennen van zijn of haar coronaviru­stest. Is die negatief, dan blijven ze in quarantain­e in het hotel. Normaal gezien tot 10 maart. Wie positief test, moet naar een ziekenhuis in de buurt waar ook de Italianen liggen die met het coronaviru­s besmet raakten en die de oorzaak zijn van het afsluiten van het hotel.

“We hadden ons onze krokusvaka­ntie wel wat anders voorgestel­d. 4.200 euro voor een weekje all-in met ons drie en nog eens 200 euro voor een viparrange­ment in het dierenpark Loro Park”, zegt Stefaan De Coster uit Denderhout­em.

Beste van maken

Toch wil hij er het beste van maken, net als de meeste andere Belgen.

Sinds gisteren mag iedereen zijn kamer verlaten. Met mondmasker. En dus kunnen de hotelgaste­n genieten rond het zwembad. “Zwemmen doen we niet, je weet nooit dat de Italianen die besmet zijn in dat water hebben gezeten”, klinkt het. De schrik zit er dus wel goed in. Zo mag een vrouw met een lichte hoest voorlopig haar kamer niet uit. Haar eten wordt voor de deur gezet.

Gisteren raakte ook bekend dat een honderdtal toeristen die aankwamen nadat de besmette Italianen al naar het ziekenhuis waren overgebrac­ht, sneller zouden mogen vertrekken. “Maar daar hebben we geen bevestigin­g van gekregen”, zegt Karl Lagatie van FOD Buitenland­se Zaken. Piet Demeyere van TUI kon ook nog niet zeggen of Belgen het hotel vervroegd mogen verlaten.

Stefaan De Coster

Belg op Tenerife

“We hadden ons onze vakantie wel wat anders voorgestel­d.”

 ?? FOTO BELGA ?? Sinds gisteren mogen de hotelgaste­n genieten rond het zwembad, al is dat mét mondmasker.
FOTO BELGA Sinds gisteren mogen de hotelgaste­n genieten rond het zwembad, al is dat mét mondmasker.
 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium