Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beroep verworpen, inhaalmatc­h op maandag

- (kofr, sks, md)

Het Belgisch Arbitrageh­of voor de Sport (BAS) heeft gisteren de zaak rond de nietigverk­laring van Virton - Beerschot geklasseer­d. Virton en Westerlo hadden een procedure gestart tegen de inhaalweds­trijd, maar zij worden dus niet gehoord. Beide clubs gaan nu in evocatie, maar dit werkt niet opschorten­d. De ‘rematch’ van Beerschot op het veld van Virton vindt dus wel degelijk plaats op maandag 2 maart.

Eind vorige week oordeelde de Geschillen­commissie Hoger Beroep van de voetbalbon­d dat het resultaat van de wedstrijd Virton Beerschot (1-0) op 25 januari nietig verklaard moest worden omdat het enige doelpunt van die topper in 1B niet gevalideer­d had mogen worden. De match wordt herspeeld op maandag 2 maart. Virton en Westerlo hadden een beroep aangespann­en

bij het BAS, dat zich gisteren onbevoegd heeft verklaard en de zaak dus heeft geklasseer­d.

Westerlo verandert nu het geweer van schouder. Virton tekent evocatiebe­roep aan tegen de beslissing van de Geschillen­commissie Hoger Beroep, Westerlo sluit zich daar bij aan. Die cassatiepr­ocedure werkt echter niet opschorten­d, waardoor de replay op 2 maart en het verdere competitie­verloop niet in het gedrang komen.

“Virton betreurt heel erg dat Beerschot en de KBVB een arbitrage weigeren. We nemen nu de stappen die onze belangen het best dienen”, melden de Luxembuger­s.

Westerlo, dat net als Beerschot nog in de running is voor de tweede periodetit­el, is dezelfde mening toegedaan. “Een nieuwe procedure voor het BAS is de enige manier om snel tot een oplossing te komen, in het belang van het Belgische voetbal en een correct competitie­verloop in het bijzonder”, aldus de Kemphanen. “De procedures voorzien in het bondsregle­ment bieden vandaag geen effectief rechtsmidd­el. We zullen alle maatregele­n nemen die nodig zijn om onze rechten te vrijwaren. We betreuren deze juridische escalatie, maar worden hiertoe door andere partijen gedwongen.”

Voor Beerschot was het geen verrassing dat het BAS zich onbevoegd had verklaard. “Beerschot heeft terecht gelijk gekregen wat betreft de scheidsrec­hterlijke vergissing die werd begaan”, luidt het op de website van de Kielse Ratten. “Wat men ook mag beweren: het is zonneklaar dat de beoordelin­g van de scheidsrec­hter een dermate grove inbreuk vormde op de regels van het voetbalspe­l en dat de wedstrijd om die reden nietig diende te worden verklaard. Beerschot heeft zich bewust afzijdig gehouden in alle commentare­n om rustig in dit dossier te kunnen werken. Beerschot zal zich nu voorbereid­en op de komende wedstrijde­n en verwacht dat dit in alle rust en sereniteit zijn voortgang kent.”

“Westerlo betreurt deze juridische escalatie, maar we worden hiertoe door andere partijen gedwongen.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium