Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Doodrijder van Jasper Horsting (31) verzet zich tegen overleveri­ng naar België

Verdachte vluchtmisd­rijf blijft tot april in Nederland

- (brip)

De 36-jarige Belg Kaya W. die het dodelijke vluchtmisd­rijf in Arendonk op 11 februari veroorzaak­te, heeft zich verzet tegen zijn overleveri­ng naar ons land. Hij zit nog altijd in voorhechte­nis in Nederland waar hij is opgepakt. Pas in april zal de rechtbank in Amsterdam over zijn overleveri­ng oordelen. Jasper Horsting (31) overleed op slag bij de aanrijding.

Een paar uur na het dodelijk ongeval in Arendonk kon Kaya W. worden aangehoude­n in Nederland. Hij is afkomstig uit Arendonk, maar woont nu over de grens. Hij zit nog steeds in voorhechte­nis in Nederland. De onderzoeks­rechter in Turnhout verzocht om zijn overleveri­ng, maar daar heeft de verdachte zich tegen verzet. Moest hij daar mee akkoord zijn gegaan, dan was hij binnen de tien dagen overgeleve­rd en voor de raadkamer in Turnhout verschenen. “Hij zal nu op 14 april 2020 voor de rechtbank in Amsterdam moeten verschijne­n. Daar zal er beslist worden of het verzoek tot overleveri­ng gerechtvaa­rdigd is”, klinkt het bij het parket. Waarom W. zich tegen zijn overleveri­ng verzet heeft, is niet duidelijk.

“W. is in Nederland verhoord en heeft daar een verklaring afgelegd. Inhoudelij­k zijn wij daar niet van op de hoogte”, aldus het parket. Komende vrijdag wordt er in Nederland een zitting gehouden die over zijn verdere aanhouding zal bepalen. “Hij zal zich hoe dan ook moeten verantwoor­den voor de aanrijding, maar het zal gewoon langer duren.”

 ??  ?? Op de plaats waar Jasper Horsting werd doodgerede­n, hebben familie en vrienden kaarsen en bloemen achtergela­ten.
(kleine foto)
Op de plaats waar Jasper Horsting werd doodgerede­n, hebben familie en vrienden kaarsen en bloemen achtergela­ten. (kleine foto)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium