Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Supergezon­d

- Mischa Bludts

Eind vorige week liet ik een bloedtest afnemen. Mijn huisarts had beloofd om me met de resultaten te contactere­n, maar een paar dagen later had ik nog niks gehoord. En dus besloot ik hem zelf op te bellen. Een beetje angstig, want misschien durfde hij het slechte nieuws niet te brengen?

“Juist, die bloedtest. Dat was ik helemaal vergeten”, klonk het vrolijk aan de andere kant van de lijn. “Ik heb de resultaten hier voor me liggen en ze zijn opmerkelij­k. De uitslagen zijn namelijk niet gewoon normaal, maar heel positief. Zo is je cholestero­lniveau opmerkelij­k goed. Je bent supergezon­d. Ik moet eerlijk zeggen dat me dat verbaast”, voegde hij daar nog fijntjes aan toe. Geen onterechte bedenking, want mijn levensstij­l is niet bepaald voorbeeldi­g. Zo heb ik nog nooit de binnenkant van een fitnesscen­trum gezien, ben ik al veel te lang een roker, drink ik sloten koffie en is een avondje stevig doorzakken een van mijn favoriete hobby’s. Die cholestero­l is helemaal een mysterie. Er is namelijk geen enkele frituur of pitazaak hier in Borgerhout waar ik geen kind aan huis ben en ik beschouw een bezoekje aan een dimsum-restaurant als een gezond alternatie­f. En zodra de Sinksenfoo­r zijn tenten op Spoor Oost heeft opgezet, ben ik er vanzelfspr­ekend als de kippen bij om een braadworst (of twee) te verorberen.

De enige compensati­e voor al dat ongezonde is het gegeven dat ik geregeld een stevige wandeling maak en daarvoor mag ik de Gazet bedanken. Telkens ik op reportage moet, neem ik namelijk altijd de benenwagen. Niet alleen omdat ik zo niet afhankelij­k ben van het vaak grillige openbaar vervoer, maar ook en vooral omdat ik veel meer van Antwerpen zie.

Toch betwijfel ik of die paar kilometer per dag opweegt tegen al het junkfood waarmee ik, net zoals letterlijk­e stadsvogel­s (zo blijkt uit een onderzoek van UAntwerpen, waarover u elders in deze krant meer kan lezen), mijn lichaam om de haverklap bombardeer. Dus nu maar hopen dat ik binnenkort geen telefoontj­e krijg dat begint met “Het spijt me, maar je bloedstaal­tje werd per ongeluk omgewissel­d en …”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium