Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ex-militair uit Brasschaat slaat ’s nachts vrouw in elkaar met matrak

- (shde)

Een 46-jarige man uit Brasschaat is veroordeel­d tot een effectieve opsluiting van veertig maanden omdat hij een strafexped­itie uitvoerde in een woning in Genk. De man drong er binnen met een matrak en sloeg de bewoonster zonder verpinken in elkaar. “Een ware afrekening”, zo was het oordeel.

Op 4 oktober 2017 kreeg een Genks gezin onverwacht bezoek. Om 2u ’s nachts drong de 46-jarige ex-militair hun woning binnen. Hij zou gestuurd zijn door de buurman, waarmee het gezin in de clinch lag. De bewoonster lag op de sofa te slapen en kreeg slagen met een ijzeren staaf. “Dit is van uw buurman”, zei de Brasschate­naar.

“Ik heb enorm veel slagen gekregen. Overal was er bloed en ik had twee grote wonden op mijn hoofd”, getuigde de vrouw, die tijdens de aanval bij bewustzijn bleef en om hulp schreeuwde. “Uiteindeli­jk is onze Engelse buldog uit de keuken naar me toegelopen en beginnen blaffen. Op dat moment is de dader gaan lopen.” De drie kinderen, tussen 9 en 15 jaar, lagen tijdens de feiten boven te slapen. De vrouw werd naar het ziekenhuis gebracht waar de wonden genaaid moesten worden.

Omdat de dader geen bivakmuts droeg, kon er een robotfoto gemaakt worden. Hij werd meteen herkend door de politiedie­nsten. “Het is een man met een enorm zwaar strafblad vol veroordeli­ngen voor zware gewelddeli­cten. De man is een ex-militair die in oorlogsgeb­ieden actief was. Bovendien was hij ook lid van een motorbende”, aldus de procureur.

Omdat de vrouw niet meer kon leven in het huis waar de feiten gebeurden, werd de woning verkocht. De man moet voor veertig maanden naar de gevangenis. In totaal moet hij een schadeverg­oeding van 4.625 euro betalen aan het getroffen gezin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium