Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Districtsb­estuur niet te spreken over plannen Tramnet 2020

- (evw)

Het Borgerhout­se districtsb­estuur verzet zich fel tegen de plannen van het Tramnet 2020. “Als dit wordt uitgevoerd, stopt er geen enkele tram meer in het hart van oud-Borgerhout. Dat is voor ons een no pasarán”, zegt districtsb­urgemeeste­r Marij Preneel (Groen).

Het Tramnet 2020, met acht sneltramli­jnen en vier stadslijne­n, is mogelijk de blauwdruk van de plannen die de Vervoerreg­io Antwerpen

uittekent voor het openbaar vervoer in en rond de stad. Maar voor Borgerhout zijn die plannen een no go.

“Tram 24, die nu nog bovengrond­s rijdt vanuit Silsburg via de Turnhoutse­baan naar Astrid en het Havenhuis, wordt in Tramnet 2020 geschrapt. Dat is voor ons onbespreek­baar zolang de vier ongebruikt­e Borgerhout­se premetrost­ations (Morkhoven, College,

Drink en Carnot) niet open zijn”, klinkt het.

“Als dit plan wordt uitgevoerd, worden hele wijken van Borgerhout zonder tram gezet: de buurt van het Moorkenspl­ein en den Drink, de Tuinwijk, de Collegelaa­n en de wijk Morkhoven. En de afgelopen jaren heeft Borgerhout al fel moeten inboeten aan openbaar vervoer. Iets wat helemaal niet verteerd is. Het lijkt er sterk op dat het hele plan van de Vervoerreg­ioraad een verkapte besparings­operatie is voor Borgerhout. Ik reken erop dat er binnen de huidige plannen nog ruimte is voor veranderin­g. Daar gaan we op alle niveaus voor pleiten.”

“Wat er nu in Antwerpen gebeurt, is een stad anno 2020 onwaardig,” vindt districtss­chepen van Mobiliteit Ben Segers (sp.a).

 ?? FOTO ID ?? Marij Preneel (Groen).
FOTO ID Marij Preneel (Groen).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium