Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het enige wat Alaphilipp­e kan afremmen, is pech”

-

Het geloof dat Julian Alaphilipp­e meteen kan scoren in de Ronde van Vlaanderen is groot.

Dries Devenyns: “’Logisch, Julian is een klasbak, dus ik zie niet in waarom hij de Ronde van Vlaanderen niet zou kunnen winnen. Hij is er fysiek zeker toe in staat.”

Hij reed de wedstrijd nog nooit. Mist hij dan geen ervaring?

“Hij zal zijn huiswerk wel doen. Hij weet wie hij moet volgen en op welke punten hij vooraan moet zitten. Wees gerust: hij zal voorbereid zijn. Hij zal in het team ook prima begeleid worden. (grijnst) Jammer genoeg niet door mij, want de Ronde staat niet op mijn programma. Maar het team is sterk. Daardoor is Julian ook niet de absolute kopman, wij kunnen meerdere pionnen uitspelen. Het enige wat Julian kan afremmen, is pech, maar dat geldt voor iedere favoriet. Je hebt altijd een beetje geluk nodig.”

In de Ronde zijn de hellingen wel korter dan bijvoorbee­ld in Luik Bastenaken - Luik.

“Geen probleem voor Julian. Een inspanning van één à twee minuten is perfect voor hem. Hij is zeer explosief en kan het verschil maken op hellingen als de Oude Kwaremont en de Paterberg. Hij zit echt met de Ronde van Vlaanderen in zijn hoofd. Ik praat er weleens over met hem en dan merk je dat hij heel veel houdt van die wedstrijd.”

Positioner­en is belangrijk in de Ronde, en dat vanaf de start. Dat is hij toch niet gewoon?

“Julian is een crack als het op positioner­en aankomt. Hij weet altijd waar hij moet zitten en is zeer behendig met de fiets. Die unieke sfeer en de vele supporters zullen hem ook voortstuwe­n.”

Hij heeft al bij je thuis, in Kluisberge­n, gelogeerd. Heb je hem dan niet op sleeptouw genomen door de Vlaamse Ardennen?

“Niet met de fiets, want het was een fietsloze periode. (grijnst)

Hij is graag in België, hij houdt van ons land. Wat wel een beetje jammer is: ik spreek goed Frans, hij heeft dus nog geen Nederlands moeten leren!”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium