Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een klasbak als Dumoulin komt altijd terug”

- (bow)

Wat de komst van één topper niet kan teweegbren­gen. Ja, Jumbo-Visma versterkte zich ook met ervaren helper Pfingsten en jongelinge­n Foss en Harper, maar vooral door de transfer van Tom Dumoulin (29) vinden de ploegleide­rs dat het Nederlands­e team in zijn geheel de beste zaak deed. Toch zal dit volgens hen niet volstaan om de Tour te winnen. Slechts vier menen dat het kan.

Jumbo-Visma heeft zich het best versterkt deze winter. De concurrent­ie begint al te bibberen.

Maarten Wynants: “Tom Dumoulin steekt erboven uit, natuurlijk, maar onderschat die andere mannen niet. Tobias Foss won de Ronde van de Toekomst en de laatste jaren is gebleken dat wie daar als belofte wint, het ook zal maken bij de profs. En Chris Harper werd derde op het Australisc­h kampioensc­hap tijdrijden en was zeer sterk in de Ruta del Sol.”

Maar vooral het geloof in Dumoulin blijft groot.

“Klasbakken blijven klasbakken en komen altijd terug. Kijk maar naar Wout van Aert. Tom is net als Wout vastberade­n om weer op topniveau te geraken. Tom is ook een tijdje uit roulatie geweest, maar heeft ook ingezien dat hij koerst omdat hij het supergraag doet. Dat is de essentie. Deel twee van zijn carrière kan nu beginnen.”

Wel met een valse start. Door maagproble­men is zijn comeback uitgesteld.

“Ja, dat is pech. Maar nu weet hij wat er scheelt en is hij gerustgest­eld. Ik ben deze week nog met hem gaan trainen. Uiteraard heeft hij even getwijfeld: Wat is dat nu allemaal?

Maar intussen is hij zeer gemotiveer­d en vastbeslot­en om in de toekomst weer grootse prestaties te leveren. De testen die hij in december heeft afgelegd, waren ook bij de beste ooit in het team.”

Toch is het geloof in Tourwinst niet bijzonder groot volgens de kenners.

“We gaan toch proberen, hoor. Het moet uiteraard wat meezitten. Het is nieuw dat een team zo frontaal het duel aangaat, alleen dat al verdient respect. En uiteraard is de Tour belangrijk, daar zit iedereen ook met een vergrootgl­as op te kijken, maar we willen als team het hele jaar scoren, ook in de klassieker­s.”

Welke ploeg heeft zich volgens jou het meest versterkt?

“Iedereen spreekt wat de Tour betreft over een tweestrijd tussen Jumbo-Visma en Ineos, maar er kan een derde hond met het been gaan lopen. Ik denk dan aan Tadej Pogacar. Want UAE-Team Emirates is voor mij het team dat de beste transfers deed. Het had al de toppers en heeft zich nu in de breedte versterkt met renners als Formolo, De La Cruz en Dombrowski.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium