Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Clement pokert met Diatta

- BART LAGAE

Zonder Emmanuel Dennis, Ruud Vormer en Eder Balanta moet Philippe Clement op een plannetje broeden om Manchester United uit de Europa League te wippen. Een troefkaart houdt de Club-coach achter de hand. Clement wil niet zeggen of Krépin Diatta aan de aftrap staat. “Ik mis vier spelers”, klonk het onheilspel­lend in Old Trafford.

“Je moet de Engelsen niet te slim maken.” Met een kwinkslag weigerde Philippe Clement te bevestigen of Krépin Diatta vanavond aan de aftrap staat. United-coach Ole Gunnar Solskjaer had eerder op de dag stellig verklaard dat dit het geval zou zijn (zie randstuk onderaan), maar Clement deed gisteren bij aankomst in Old Trafford uitschijne­n dat de kwieke Senegalees hoogst twijfelach­tig is. “We missen vier spelers”, zei Clement bij het begin van de internatio­nale persconfer­entie. “Dennis, Vormer, Balanta en reken daar Diatta ook maar bij. Hij trainde dinsdag nog maar een eerste keer mee na zijn blessure. Na de laatste training overleg ik met de medische staf hoeveel minuten hij kan maken.”

Diatta miste de heenmatch tegen Man U en de competitie­match tegen Charleroi met een adductoren­letsel. In januari miste hij ook enkele wedstrijde­n met een voetblessu­re. Zonder Emmanuel Dennis heeft Clement de diepgang en de flitsen van Diatta nodig om de verdedigin­g van de Engelsen uit verband te spelen. “Diatta is heel belangrijk voor ons dit seizoen en heeft een heel specifieke rol in de ploeg. Maar hij komt net terug uit blessure. Niet ik, maar de medische staf zal beslissen hoeveel hij speelt. Daar ben ik heel strikt in.”

Van den Keybus witte merel?

Clement liet niet in zijn kaarten kijken wie de geblesseer­den Dennis en Vormer en de geschorste Balanta zullen vervangen. Wel gaf hij aan opnieuw voor een jeugdig elftal te kiezen. “Charles De Ketelaere (18) proefde voor het eerst tegen PSG van Europees voetbal, Maxim De Cuyper (19) debuteerde thuis tegen Manchester United”, zei Clement. “Niet alle spelers zijn nu al klaar om toppers te worden in de Europa League en de Champions

League. Maar dit soort matchen helpt hen sterker te worden als voetballer.”

De witte merel die vanavond in Old Trafford kan uitvliegen, is Thomas Van den Keybus. De 18-jarige Antwerpena­ar scoorde op stage in Qatar in de oefenwedst­rijd tegen Ajax. Nu zit de aanvallend­e middenveld­er voor het eerst in een selectie van een Europese match.

“Iedereen die is meegereisd, komt in aanmerking om te spelen”, zei Clement. “Vorige keer zei ik dat een mirakel nodig was om ons te kwalificer­en. Met de afwezigen die er nu bij zijn, hebben we nog iets méér nodig dan een mirakel. Aan jullie om er een woord voor te verzinnen. Wij moeten top zijn, zij moeten beneden hun niveau spelen. Maar met organisati­e alleen gaan we er niet geraken. We willen United op dezelfde manier bekampen zoals we dat thuis hebben gedaan.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium