Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Duitse Bundesliga zou een goeie stap zijn”

Buffalo’s willen dé verrassing van de zestiende finales worden, Europese topclubs sturen scouts voor toptalent David

- (gma, ssg)

De nipte 1-0-nederlaag uit de heenmatch in Rome uitwissen, dat is vanavond de - lastige opdracht voor AA Gent. De Buffalo’s rekenen daarvoor op Jonathan David, die dankzij zijn hattrick van vorig weekend nu alleen topschutte­r is in de Jupiler Pro League. Maar de Canadees is hot in heel Europa. Naast Manchester United sturen nog heel wat andere topclubs straks een scout naar de Ghelamco Arena. “We zullen zien wat er deze zomer gebeurt. Mijn focus ligt nu op AS Roma.”

Er hebben zich scouts gemeld uit Engeland (Liverpool, Man U, Tottenham, Chelsea), Duitsland (Dortmund, Leverkusen, Schalke, Bremen), Nederland (PSV), Frankrijk (Rijsel, Nice) en Spanje (Sevilla). Zij zullen ongetwijfe­ld de prestatie van Jonathan David met argusogen volgen. De Spaanse krant AS publiceerd­e zelfs een stuk waarin het David vergeleek met supertalen­t Erling Haaland. “Echt? Ik zie dat soort artikels nooit. Ik ga er niet actief naar op zoek”, zegt David.

Trainen op strafschop­pen

Wat niet wegneemt dat hij al heeft nagedacht over zijn toekomst. “De Bundesliga zou een goeie volgende stap zijn. De Duitse speelstijl lijkt op die uit België, er wordt gespeeld aan hoge intensitei­t en het hogere niveau is een mooi opstapje. Een transfer naar een andere competitie kan natuurlijk ook, maar veel zal afhangen van de club, hun project en mijn rol daarin. We zullen wel zien wat er deze zomer gebeurt, mijn focus ligt nu op AS Roma.”

Zijn coach Jess Thorup houdt vanavond rekening met elk scenario. De Deen liet zijn spelers tijdens de afsluitend­e training specifiek oefenen op het nemen van strafschop­pen. “Met één doelpunt dwingen we mogelijk al verlenging­en af”, zei Thorup. “Enkel de kwalificat­ie telt, de manier waarop is minder van tel. We willen voor de grote verrassing zorgen. We zijn een team dat altijd probeert te scoren en we zullen onze filosofie nu ook niet helemaal overboord gooien. Maar AS Roma is een topteam. Een halve kans kan fataal zijn.”

Mocht Gent er toch in slagen de achtste finales te bereiken, dan mogen de spelers een dik half miljoen euro onder mekaar verdelen. Kwalificat­ie betekent dat de Buffalo’s 1,1 miljoen euro prijzengel­d mogen bijschrijv­en op de rekening. De helft daarvan gaat naar de clubkas, de andere helft naar de spelers. Eerder dit seizoen werd vastgelegd dat vijftig procent van het gegenereer­de Europese prijzengel­d naar de spelersker­n zou gaan.

“Enkel de kwalificat­ie telt, de manier waarop is minder van tel. We willen voor de grote verrassing zorgen.” Jess Thorup Coach AA Gent

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium