Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Denayer houdt Ronaldo in bedwang

- (jmg)

Lyon Juventus 1 0

Lyon heeft zichzelf een uitstekend­e uitgangspo­sitie cadeau gedaan. Een doelpunt van Tousart volstond voor de Fransen om met een krappe voorsprong naar Turijn te trekken.

Een match in de match was het niet meteen, daarvoor leek het niveauvers­chil tussen de Italiaanse competitie­leider en het nummer zeven uit de Franse Ligue 1 voor aanvang te groot. Toch trok Jason Denayer zijn kapiteinsb­and wat strakker rond de arm voor de confrontat­ie met Cristiano Ronaldo.

Na vijf minuten verloor onze landgenoot de Portugees al even uit het oog, maar Cuadrado kon zijn voorzet niet binnenglij­den. Juventus kwam even later goed weg bij een kopbal van Toko Ekambi op de lat.

Het bleek uitstel: toen De Ligt met een bebloed gezicht hulp zocht aan de zijlijn, stak Tousart het mes wat dieper in de Turijnse wonde. Vooral de puike dribbel van Aouar mocht er zijn.

Na rust voerde het elftal van Sarri de druk op. Ronaldo liet de vrije trappen over aan Pjanic en Dybala en ging zich meer met spel bemoeien. Bij Lyon vergaten ze op die manier de vrijstaand­e Dybala, maar hij mikte een reuzekans van dichtbij naast. De Fransen bogen fel terug, maar hielden goed stand. Geen belangrijk­e uitdoelpun­t voor de bezoekers. Ronaldo moet vol aan de bak in de return wil hij met zijn derde verschille­nde club de Champions League winnen, Denayer en co trekken vol vertrouwen naar Italië.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium