Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Deze kans willen we niet laten liggen”

Opposite Iggy Amelinckx strijdt met Hellvoc voor titel

- SVEN PERSOONE

Hellvoc en Antwerpen sloten als autoritair leider de eerste fase van de competitie af in respectiev­elijk de A- en de Breeks van eerste nationale. In de play-offs, waarin de eerste vier van beide reeksen het tegen elkaar opnemen, zijn beide ploegen dan ook de grote favorieten voor de titel.

Na enkele weken onderbreki­ng staan Hellvoc en Antwerpen zaterdag in Hemiksem op de eerste speeldag van de play-offs al meteen tegenover elkaar.

“De voorbije weken hebben we stevig verder getraind en oefenwedst­rijden gespeeld tegen Noorderkem­pen en Puurs uit Liga B, ploegen van een hoger niveau”, zegt opposite Iggy Amelinckx. “Zo hebben we ons klaargesto­omd voor de play-offs. Want laten we eerlijk zijn: we zijn door de eerste fase van de competitie gewandeld en dat houdt gevaren in. Nu bekampen we tegenstrev­ers van een ander kaliber, het echte werk komt eraan.” Met de komst van Antwerpen moet Hellvoc meteen klaar zijn. “Antwerpen is onze grootste concurrent voor de titel, maar als we top zijn, kunnen we hen kloppen. Ik durf niet te zeggen wie er kampioen zal worden. Wellicht zal het afhangen van de onderlinge confrontat­ies, maar dan mogen we natuurlijk geen steken laten vallen tegen de andere ploegen. Ik denk dan onder meer aan een sterk Guibertin, de enige ploeg die dit seizoen van ons kon winnen. Bij Antwerpen is de druk overigens nog een stuk groter dan bij ons. Antwerpen heeft vrij duidelijk uitgesprok­en dat het voor de titel gaat en daarmee heeft het zichzelf onder druk gezet. Wij hebben dat nooit gedaan, althans ik heb dat nooit willen uitspreken. Waarom niet? Omdat je niet alle tegenstrev­ers kent en omdat je altijd pech kunt hebben met blessures. We weten ondertusse­n wat we kunnen en nu de titel in het vizier komt, willen we er voluit voor gaan. Deze kans willen we niet laten liggen.” Ter herinnerin­g: in de Beker van België eind september won Hellvoc thuis met 3-0 van het toen nog nieuw samengeste­lde Antwerpen. Afwachten in hoeverre Antwerpen ondertusse­n gegroeid is.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? “We zijn door de eerste fase van de competitie gewandeld”, zegt Iggy Amelinckx. “Het echte werk komt er nu aan.”
FOTO TOM GOYVAERTS “We zijn door de eerste fase van de competitie gewandeld”, zegt Iggy Amelinckx. “Het echte werk komt er nu aan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium