Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit zal een herinnerin­g voor het leven blijven”

14-jarige Sam Daelemans pakt met Phantoms haar eerste titel bij de seniores

- PAUL VAN ROY

Vijf wedstrijde­n voor het einde van de competitie kroonden de meiden van Phantoms Boom zich afgelopen weekend tot kampioen in eerste provincial­e. Het is meteen de eerste titel in de campagne 2019-2020.

Phantoms C pakte zaterdag de titel tegen Okido Arendonk B. Van een wedstrijd was er nauwelijks sprake, dat bewijst de 114-37-zege die de Boomse meisjes boekten. Het werd een gala-avond, met alles erop en eraan. Het talrijk opgekomen publiek genoot er met volle teugen van.

“Onze ploeg is uitsluiten­d samengeste­ld uit tieners”, zegt Thomas Liekens, de trainer van Phantoms C. “Er loopt aardig wat talent rond bij ons. Hou vooral de 14-jarige Sam Daelemans en de 15-jarige Bah Habibatou maar in het oog. Die meisjes zullen in de toekomst nog van zich doen spreken.”

Naast Daelemans en Habitatou bestaat de groep van Phantoms Boom C uit Julie Govaerts (16), Chiara Somers (17), Nele Vanderweyd­en (18), Sara Jakara (18), Elke Pelgrims (19), Monica Schelleman­s (19) en Amber De Weerdt (19).

Sam Daelemans, met haar veertien lentes de benjamin van de ploeg is, wordt eind maart vijftien jaar. Ze komt uit een echte basketbalf­amilie, want ook papa Dirk Daelemans en mama

Veronique Mans speelden basket. “Ik ben door de trainer en mijn oudere medespeler­s uitstekend opgevangen. Ik voelde me direct thuis in de ploeg”, zegt Daelemans. “Dat ik op zo’n jonge leeftijd al een titel bij de seniores mag vieren, zal ongetwijfe­ld een herinnerin­g voor het leven blijven.”

Na de wedstrijd speelden zich de gebruikeli­jke taferelen af die bij een titelvieri­ng horen. Er werd geknuffeld en gefelicite­erd en Phantoms-aanvoerste­r

Amber De Weerdt klauterde op de ring om het net eraf te knippen. En trainer Liekens? Die werd uiteraard met kleren aan onder de douche geduwd. “Ik had me voorzien op dat nat pak”, lachte Liekens. Een echt groot feest werd er zaterdagav­ond echter nog niet gehouden. “Na de wedstrijd van nu zaterdag tegen Guco Lier gaan we een stapje in de wereld zetten”, aldus Liekens.

 ?? FOTO RR ?? De vrouwen van Phantoms Boom C vierden afgelopen weekend de titel in eerste provincial­e.
FOTO RR De vrouwen van Phantoms Boom C vierden afgelopen weekend de titel in eerste provincial­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium