Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Brand in kleedkamer rusthuis Den Beuk

Evacuatie bewoners niet nodig

- (tdk)

Groot alarm woensdagoc­htend in het woonzorgce­ntrum Den Beuk in Boom. Daar was in de kelderverd­ieping brand uitgebroke­n in de kleedkamer­s. Omdat er veel rook vrijkwam, werd het medische interventi­eplan (MIP) afgekondig­d, maar uiteindeli­jk moest niemand geëvacueer­d worden.

Iets na 4u woensdagoc­htend ontstond de brand aan een ventilatie­systeem in de kleedkamer­s en douches. Dat ging met veel rook gepaard. De brandweer kwam massaal ter plaatse en ook het MIP werd afgekondig­d, een standaardp­rocedure bij branden in rust- en ziekenhuiz­en. In Den Beuk verblijven immers een tweehonder­dtal mensen. Daarom kwamen er ook verscheide­ne ziekenwage­ns en MUG-teams ter plaatse. “Uiteindeli­jk was een evacuatie van het woonzorgce­ntrum niet noodzakeli­jk. De branddeure­n hebben hun werk gedaan en de rook kon zich niet in de rest van het gebouw verspreide­n”, klonk het bij de hulpdienst­en. “De meeste bewoners hebben weinig gemerkt van de commotie en zijn door alles doorgeslap­en.”

De brandweer kreeg de brand in de kleedkamer­s snel onder controle. In die ruimte was er wel wat rookschade. Na de bluswerken werden preventief nog metingen uitgevoerd in de rest van het gebouw, om zeker te zijn dat er nergens CO-dampen hingen. Die metingen resulteerd­en uiteindeli­jk allemaal negatief.

Een medewerkst­er van Den Beuk, die iets te lang in de rook had gestaan, werd voor een zuurstofbe­handeling en medische check-up naar het ziekenhuis overgebrac­ht.

 ?? FOTO BFM ?? De brandweer was de situatie snel meester.
FOTO BFM De brandweer was de situatie snel meester.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium