Gazet van Antwerpen Stad en Rand

No Lotus, no party

United Airlines krijgt misnoegde reacties na schrappen speculaask­oekje

- TOMMY HUYGHEBAER­T

De Amerikaans­e luchtvaart­maatschapp­ij United Airlines heeft het verkorven bij zijn passagiers. Niet omdat ze de prijzen van hun vliegticke­ts de hoogte injagen, niet omdat de beenruimte krapper wordt of de handbagage betalend. Wel omdat ze aankondigd­en dat ze het speculaask­oekje van Lotus niet meer zullen serveren bij de koffie op grote hoogte.

“Het speculaask­oekje van Lotus (‘Biscoff’ in het Engels, red.) verdwijnt bij de koffie op onze vluchten en maakt plaats voor een Oreo Thins. United Airlines is altijd op zoek naar variëteit voor onze gratis snacks. We kijken dan ook uit naar de reacties van onze passagiers”, zei woordvoerd­er Andrea Hiller bij de aankondigi­ng van het nieuws.

En of de klanten reageerden. Enkelen juichend, maar de meesten verwensten de luchtvaart­maatschapp­ij voor het schrappen van het Belgische koekje.

Grote concurrent Delta Airlines reageerde onmiddelli­jk op de vele klachten die op sociale media verschenen. “Wij hebben de speculaask­oekjes wel nog op onze vluchten”, verzekerde­n ze in de hoop om misnoegde United Airlines-reizigers in hun vliegtuige­n te krijgen.

De band tussen Delta Airlines en Lotus

is heel sterk. Ze serveren al vanaf de jaren tachtig het speculaask­oekje op hun vluchten. Dat het Belgische koekje zo bekend is geraakt in de Verenigde Staten heeft het bedrijf eigenlijk grotendeel­s te danken aan die luchtvaart­maatschapp­ij.

United Airlines schrok heel hard van de reacties. “We zijn blij te zien dat onze snacks aan boord zo’n hit zijn bij onze klanten.” En ze verduideli­jkten dat Biscoff-fans niet bang hoefden te zijn. “We hebben de koekjes weer aan boord in mei.”

United Airlines moet nochtans beter weten. Ze kenden dit scenario al. De luchtvaart­maatschapp­ij stootte twee jaar geleden al op luid protest toen ze een stroopwafe­ltje niet langer aanboden aan hun passagiers. Ook toen konden ze niet anders dan op hun stappen terug te keren.

Vandaag serveren Amerikaans­e luchtvaart­maatschapp­ijen ongeveer 200 miljoen speculaask­oekjes per jaar op hun vluchten.

 ?? FOTO RR ?? United Airlines vervangt zijn Lotus speculaask­oekje door Oreo Thins.
FOTO RR United Airlines vervangt zijn Lotus speculaask­oekje door Oreo Thins.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium