Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Matador De Bruyne

Goal en assist van Rode Duivel nekken Courtois en Real

- BASTIAAN FONTEYN

‘Kapitein Kevin’ heeft het gedaan. Met een goal én een assist loodste De Bruyne City voorbij Real Madrid. Hij keek collega-Rode Duivel Courtois diep in de ogen en legde de strafschop netjes binnen. Zo kreeg een slaapverwe­kkende eerste helft, waarin de angst regeerde, toch nog een erg boeiend vervolg. City mag vooruitkij­ken, Real blijft verweesd achter.

Anciens op de bank: dat leek wel het thema in Bernabéu. Geen Kroos en Bale bij Real Madrid, terwijl Silva, Agüero en Fernandinh­o aanvankeli­jk mochten toekijken bij City.

Wel aan de aftrap: Rode Duivels Courtois en De Bruyne. Die laatste als kapitein van City en leider van de nieuwe generatie. Hij had zijn troepen op scherp gezet: “Als we de Champions League niet winnen, dan zullen we als mislukkeli­ngen worden bestempeld.”

En toch regeerde voor de rust de angst om te verliezen. Beide ploegen zetten hoog druk en wilden de tegenstand­er niet laten voetballen, maar in balbezit brachten ze weinig. De Bruyne stond heel hoog op het veld, vaak als een soort ‘valse negen’, terwijl centrumspi­ts Jesus vanop links moest komen.

Het weinige gevaar van City kwam toch weer van De Bruyne. Na dik twintig minuten pakte hij uit met een prachtig steekballe­tje richting Jesus, maar die vond Jesus op zijn weg. Vlak voor rust pakte Courtois half naast een corner van zijn landgenoot, maar Jesus vergat te scoren.

En Real? Dat liep niet over van het vertrouwen na een één op zes in de competitie en een nakende topper tegen Barcelona. De beste kans was wel voor Benzema, maar zijn kopbal kon Ederson niet verrassen.

Wie na de rust beterschap verwachtte, kwam voor één keer niet bedrogen uit. Kansen voor City waren er wel. De Bruyne pakte uit met een mooie ren en speelde Mahrez vrij, maar die krulde naast. Bij een volgende poging van Mahrez ging Courtois erg snel plat. Mooie redding.

En dan, net voor het uur, ging het licht plots uit bij City. Een opeenstape­ling van foutjes, te beginnen bij knullig balverlies van Rodri, leidde de 1-0 in. Vinicius Junior ging op snelheid door en voor één keer was er geen kortsluiti­ng in zijn hoofd: knappe aflegger voor Isco, die de bal netjes naast de paal legde.

Real voetbalde plots met vertrouwen: Isco was overal en de bal ging vlot van voet tot voet, terwijl City het even niet meer wist.

Sterling moet het dan maar oplossen, redeneerde Guardiola. De winger kon evenwel niet verhullen dat hij net terug is uit blessure en matchritme mist. Tot Carvajal hem onderuit liep en de bal op de stip ging. De Bruyne keek Courtois diep in de ogen en maakte er 1-2 van.

Jawel, 1-2, want na een individuel­e actie van De Bruyne, waarbij hij drie verdediger­s helemaal tureluurs draaide, had Jesus de gelijkmake­r op het bord gezet.

Ramos pakte nog rood en Real wist niet meer van welk hout pijlen maken. Toch had Mendy uit het niets de 2-2 kunnen maken.

Wat blijft het zonde dat Eden Hazard deze wedstrijd moest missen.

 ?? FOTO REUTERS ??
FOTO REUTERS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium