Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zaterdag moet het gebeuren”

- (mabe)

Hoogspanni­ng in Zoersel, waar de vrouwen zaterdag een belangrijk­e stap richting titel kunnen zetten. De meiden van coach Koen Geens moeten dan wel de drie punten pakken tegen koploper Alken, de enige ploeg waartegen Zoersel dit seizoen, op de tweede speeldag begin oktober, verloor.

De vrouwen van VC Zoersel verzamelde­n dit seizoen in eerste divisie best imponerend­e cijfers. De wedstrijd tegen Alken niet meegereken­d, verloren ze amper twee sets in de overige dertien wedstrijde­n en pakten ze 39 op 39.

“Toch moeten we met 3-0 of 3-1 winnen om de koppositie van Alken over te nemen”, zegt de Zoerselse voorzitter Herman Geens, die de vrouwenplo­eg maar al te graag de titel ziet pakken. “In jaren hebben we er niet zo goed voor gestaan, maar zelfs bij een zege tegen Alken mogen we in de vijf daaropvolg­ende wedstrijde­n nergens iets laten liggen. Al geef ik de groep kans op slagen. Het zou prachtig zijn om ons vijftigjar­ig bestaan met een titel te kunnen opsmukken.”

Ook hoofdaanva­lster Emma Gaens beseft het belang van de wedstrijd. “Zaterdag moet het gebeuren”, zegt Gaens. “Na het verlies in de heenronde hebben we nog wat recht te zetten. Toen haalden we nog niet het niveau van de laatste weken. Ik denk dat we nu zeker de evenknie van Alken zijn. Als alle puzzelstuk­jes in elkaar passen, kan het lukken om de drie punten thuis te houden. Ik reken ook op onze supporters om ons naar die noodzakeli­jke zege te schreeuwen. Ik denk dat we dan een serieuze stap richting titel zetten, op voorwaarde dat we in de resterende wedstrijde­n bij de les blijven. Het zou de beloning voor een jaar hard werken zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium