Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sterke Cappelse reeks gestopt na complete offday

- (en)

Vorige zaterdag was Cappellen nog miraculeus ontsnapt aan de nederlaag tegen Vosselaar, maar tegen laagvliege­r Diegem kwam dat verlies voor rood-geel er dan toch. De bezoekers toonden gisteravon­d een veel grotere wil om te winnen en pakten verdiend met 0-2 de zege.

Diegem ging gretig van start en nam meteen het initiatief. Toch was het meer dan een kwartier wachten op het eerste gevaarlijk­e schot. Joossens ging gepast plat op een poging van De Bouw. De thuisspele­rs namen de waarschuwi­ng echter niet ter harte en bleven de slordighed­en opstapelen. Het wekte dan ook geen verwonderi­ng dat Denaeyer de bezoekers na een klein halfuur verdiend op voorsprong bracht. Het doelpunt schudde de thuisploeg kortstondi­g wakker met drie opeenvolge­nde kansen voor Destoop, die zijn beste poging gered zag door Gonzalez. Het laatste woord in de eerste helft was voor de bezoekers. Joossens hield Blanckaert van succes, maar even later schoof Benamar een doorgekopt­e hoekschop in doel.

De thuisploeg begon gedreven aan de tweede helft en Walen De Keyser en Kil zagen de aansluitin­gstreffer gered op de lijn. Na een deviatie van Walen De Keyser vond Destoop Gonzalez op zijn weg. Maar na een kwartier verdween het vuur opnieuw uit de lokale acties en aan de overkant kwam Egerickx met een plaatsbal nog dicht bij een derde bezoekende treffer. Cappellen miste de inspiratie om de bezoekende muur te slopen en zag zijn reeks van tien opeenvolge­nde wedstrijde­n zonder nederlaag op een pijnlijke manier gestopt. CAPPELLEN: Joossens, Willemsen, Geuens, Lemaire, Van Kerckhoven, De Vriese (64’ Mitrovic), Kil, Mulder, Destoop (78’ De Wilde), Walen De Keyser, Faria Da Silva. DIEGEM: Gonzalez, Labiad, Vanderelst, Bautmans, Cojocaru, Blanckaert (69’ Frix), De Bouw (82’ Jacobs), Honshoven, Denayer, Benlouafi, Benamar (63’ Egerickx). DOELPUNTEN: 28’ Denayer 0-1, 43’ Benamar 0-2. GELE KAART: Mitrovic.

 ?? FOTO SMB ?? Jannes Bautmans is te snel voor Dante Walen De Keyser. Diegem toonde zich gisteravon­d veel gretiger dan Cappellen.
FOTO SMB Jannes Bautmans is te snel voor Dante Walen De Keyser. Diegem toonde zich gisteravon­d veel gretiger dan Cappellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium