Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

-

Hebt u ook last van slapeloosh­eid, zoals zes op de tien jongeren? En wat doet daar u dan aan?

Niet druk maken

Ik geraak niet vlot in slaap, maar daar maak ik me niet druk om. Als ik nog aan een taak denk die ik moet uitvoeren, dan schrijf ik dit op zodat deze gedachte uit mijn hoofd is. En verder laat ik mooie momenten en herinnerin­gen passeren, zodat ik gerust in slaap val. Zalig.

PAUL VAN HERCK, VOSSELAAR

Nog meer schermen

Geef de jongeren een extra tablet voor apps zoals Tinder en TikTok, een laptop om te gamen en een smartphone om urenlang te chatten. Dan zullen ze zeker genoeg slapen...

RUDI DE BLICK, EDEGEM

Stormweer

Vooral door het stormweer de afgelopen weken kamp ik met slaaptekor­t. Maar acht uur slaap per nacht is voor mij sowieso onmogelijk. In de week haal ik met moeite zeven uur slaap, in het weekend lukt het wel om acht uur of meer te halen.

THIERRY VERBRUGGHE, ANTWERPEN

Niets nieuws

Toen ik jong was, leek iedereen ook te kampen met een slaaptekor­t. Net zoals de boekentass­en te zwaar zijn, er te veel huiswerk is, kinderen te weinig bewegen en te veel snoepen. Volgens mij niets nieuws.

CHRIS AERTS, ANTWERPEN

Hyperactie­f

Ik hoor steeds het gebrom, van windmolens in de haven en het kabaal van sociale appartemen­ten aan de overzijde. Veel slapen komt er niet van met de kinderrijk­e gezinnen en senioren ... Vooral tijdens de late uren lijken die hyperactie­f te zijn ...

DANIELA VAN CONINCKXLO­EY, ANTWERPEN-LUCHTBAL

Denkmolen

Al ben ik geen student meer, slapen als een roos is mij nooit gelukt. Ben dat van nature en niets lukt om van mij een diepe slaper te maken. Eens onder de lakens begint de denkmolen te draaien voor mijn geest en duurt het soms zeer lang voor ik inslaap. Met vier tot vijf uur slaap per nacht kom ik toe. En nee, ik neem geen slaappille­n.

EDDY WOLFS, TREMELO

 ?? FOTO HOLLANDSE HOOGTE / STIJN RADEMAKER ??
FOTO HOLLANDSE HOOGTE / STIJN RADEMAKER

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium