Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Favoriete modezaken drugsmaffi­a gesloten

Kali-team verzegelt twee winkels na verdenking van fraude

- JORIS VAN DER AA

Na de verhuurbed­rijven van patserauto’s neemt het Kali-team nu ook de favoriete kledingboe­tieks van de drugsmaffi­a in het vizier. Milanobran­ds en Bogose, twee modewinkel­s in het shoppingha­rt van Antwerpen, werden vorige week op bevel van het gerecht verzegeld.

De kledingzak­en Milanobran­ds, gelegen in de Kipdorpves­t, en Bogose, gevestigd in Hopland, zijn erg populair bij jongeren. Milanobran­ds werd opgericht door Redouan G. en zijn broer Hicham G., ooit nog als profvoetba­ller aan de slag bij Beerschot. Bogose is de kledingzaa­k van hun familielid Mohamed G.

Beide kledingzak­en kwamen in het vizier van het Difa-team, een gemengd team van financiële speurders van de federale en lokale politie, dat een onderdeel is van de Kali-taskforce. Uit diverse onderzoeke­n bleek dat Milanobran­ds en Bogose opvallend veel drugscrimi­nelen over de vloer kregen.

Dure mode

Zowel Bogose als Milanobran­ds pakken graag uit met bekende en dure modemerken als Armani, Moncler, Dolce & Gabbana, Balenciaga, Versace of Givenchy. Ook Philip Plein, de favoriete designer van straatcrim­inelen, mag uiteraard niet ontbreken. “Net zoals autoverhuu­rbedrijven waar patserwage­ns door drugscrimi­nelen worden gehuurd, wordt er in deze kledingwin­kels dure merkkledin­g aangekocht door het milieu”, aldus Kristof Aerts van het Antwerpse parket. “Het betreffen consumptie­plaatsen waar drugscrimi­nelen hun cash geld kunnen uitgeven.”

Fraude

De speurders besloten de kledingwin­kels onder een vergrootgl­as te leggen. Uit dat onderzoek bleek dat de fiscale regels niet altijd even nauwgezet werden gevolgd. “Beide winkels zijn in opdracht van het parket gerechteli­jk verzegeld inzake een strafrecht­elijk onderzoek naar fraude”, aldus Aerts.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Kledingwin­kels Milanobran­ds en Bogose werden verzegeld in een onderzoek naar fraude.
FOTO PATRICK DE ROO Kledingwin­kels Milanobran­ds en Bogose werden verzegeld in een onderzoek naar fraude.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium