Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De rommel was niet meer houdbaar”

-

Elke Ortmans (38) maakte gebruik van de hulp van opruimcoac­h Sofie Wolf. Zij woont samen met haar man Bert en hun kinderen Francis (9), Kristiaan (7) en Johanne (5) in een vrijstaand­e woning in Lint. “We kochten dit huis tien jaar geleden”, zegt Elke.

“De rommel begon zich meer en meer op te stapelen. Vooral in het bureau van mijn man. Alles wat niet meer in de living en de keuken paste, werd naar daar versleept. We deden de deur toe en zagen het niet meer liggen. Dat was niet houdbaar.”

Samen met Sofie trokken Elke en haar man een halve dag uit om alle spullen in het bureau te sorteren. “We hebben al ongelofeli­jk veel weggedaan, maar zijn nog niet klaar”, zegt Elke. “Zonder de hulp van Sofie waren we nog nooit zo ver geraakt. Vooral de spullen met emotionele waarde vind ik nog moeilijk. De kunstwerkj­es van de kinderen bijvoorbee­ld. Die belanden op de piano.” Waaronder ook een macaronike­tting met ‘Je bent de liefste papa’, om maar iets te zeggen. “Zoiets doe je toch niet weg? Van Sofie leerden we dat we niet alles kunnen bijhouden. En dat we de mooiste kunstwerke­n ook kunnen gebruiken als decoratie. Als we ze in een kadertje tegen de muur hangen, hebben we er allemaal meer plezier aan.”

Hoe kwam ze op het idee om de hulp van een opruimcoac­h in te roepen? “Ik deed het op vraag van mijn man”, zegt Elke. “Hij zei dat hij dit jaar geen cadeaus wilde voor zijn verjaardag en dat hij eigenlijk alleen maar een opgeruimd huis wou. Dus heb ik Sofie gebeld (lacht).”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium