Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cadeaubon van 10 euro voor iedereen

-

Om de lokale ondernemer­s meer ademruimte te geven, pompt de gemeente 300.000 euro in de lokale economie. Elke inwoner, ongeacht zijn of haar leeftijd, ontvangt een cadeaubon van 10 euro.

Het coronaviru­s sluit winkels en bedrijven. Om de ondernemer­s meer ademruimte te geven, lanceert de gemeente Kalmthout een pakket van 300.000 euro aan steunmaatr­egelen. Een eerste maatregel is een cadeaubon ter waarde van 10 euro voor elke inwoner, ongeacht de leeftijd. “Die verdelen we in Kalmthout van zodra de getroffen winkels opnieuw open mogen. Met die maatregel pompen we al 190.000 euro in onze lokale economie”, zegt burgemeest­er Lukas Jacobs (CD&V). Ondernemer­s die de Vlaamse hinderprem­ie krijgen, mogen van de gemeente Kalmthout daar nog 500 euro bovenop verwachten.

Die maatregele­n kwamen er na overleg met de Kalmthouts­e ondernemin­gsraad en na enkele algemene voorstelle­n vanuit de gemeentera­ad. De maatregele­n worden de komende weken verder uitgewerkt en voorgelegd in de gemeentera­ad van eind april. Kalmthout bundelt ook alle informatie voor en door ondernemer­s op www.kalmthout.be/steunonder­nemers. Daar staat de info over de Vlaamse en federale steunmaatr­egelen, een overzicht van afhaalmaal­tijden in Kalmthout, Kalmthouts­e handelaars met een webshop en info over de aankoop van cadeaubons. Handelaars kunnen zich vanaf 20 maart aanmelden via kalmthouth­elpt@kalmthout.be.

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ??
FOTO ERIK VANDEWALLE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium