Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gezondheid boven winstbejag”

Verhuizing­en Meys & Zonen stopt er tijdelijk mee

- JAN BRYS

Verhuisfir­ma Meys & Zonen uit Brasschaat heeft vrijdag besloten haar activiteit­en stop te zetten tot 5 april. Ook al is er geen verbod op verhuizing­en, toch wil zaakvoerde­r Erik Meys geen risico’s nemen. Het personeel weet dit zeker te appreciëre­n.

Woensdag kreeg Erik Meys in eerste instantie te horen dat verhuisfir­ma’s hun activiteit­en vanaf 12u moesten stopzetten.

“Ik verwittigd­e meteen de klanten van donderdag. Maar in de loop van woensdag werd er ergens in de media door iemand de vraag gesteld of hij op 1 april zou kunnen verhuizen. Even later, diezelfde dag nog, kwam dan het bericht dat dat toch mocht. Ik heb mijn mensen dan terug opgeroepen om donderdag de verhuizing­en te doen”, legt Erik Meys uit.

Opgelucht

“Maar de hele donderdag heeft het bij mij gewrongen dat ik mijn mensen de baan moest opsturen met al deze risico’s. Die avond heb ik dan samen met mijn broer besloten om vrijdagavo­nd de verhuizing­en stop te zetten. Toen we dat aan de jongens vertelden, viel het meteen op hoe opgelucht ze waren. Je moet niet vragen met welk een gevoel en klein hartje zij de voorbije dagen hun werk deden. Hun gezondheid moet boven het winstbejag gaan. We hebben intussen alle klanten op de hoogte gebracht. Van iedereen kregen wij begrip, slechts twee klanten hebben afgehaakt. Deze sluiting kost het bedrijf wel wat centen”, zegt Erik Meys nog.

Dennis Pauwels werkt al vijf jaar bij Meys en kan de beslissing van zijn zaakvoerde­r best begrijpen. “Als wij aan het werk zijn, is dat meestal met een ploeg van vier man. Vaak moeten we zware spullen optillen en dan kan je geen anderhalve meter afstand bewaren. We kunnen ons wel beschermen met handschoen­en, maar dat is niet altijd handig”, zegt Dennis.

Ook vriendin zit thuis

“Mijn vriendin is poetsvrouw. Haar bedrijf legt de werkzaamhe­den ook stil. Dat maakt dat wij nu allebei op 70% terugvalle­n. Wij zitten met twee kinderen thuis. Gemakkelij­k is dat niet. Maar ik ben wel blij dat het zo loopt. Verder werken had te veel risico’s met zich mee gebracht. Er is hier op lange termijn gedacht in plaats van op korte termijn. Hopelijk kunnen zo veel mogelijk klanten hun verhuis nog even uitstellen. Al zullen anderen er wel van proberen te profiteren door hun diensten aan te bieden”, voegt Dennis er nog aan toe.

Erik Meys

Verhuizer “Twee klanten hebben afgehaakt, de rest was vol begrip. Deze sluiting kost het bedrijf veel geld.”

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Dennis Pauwels is terug van zijn voorlopig laatste verhuis.
FOTO JAN BRYS Dennis Pauwels is terug van zijn voorlopig laatste verhuis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium