Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Els doet veel mis, maar ik verdenk haar niet”

Edegemse ex-mol Elisabet Haesevoets speurt mee naar de saboteur

-

Vorig jaar saboteerde de Edegemse Elisabet Haesevoets (34) het spel. Dit jaar zijn de rollen omgedraaid en gaat ze zelf op mollenjach­t. Een extra intrigeren­d element was de doos van Pandora.

Elisabet: “Het viel mij op dat slechts twee mensen het woord namen bij die doos. Dat waren Bart en Salim. Als mol wil je sowieso de discussie op gang brengen. Als je dan niets zegt en de doos ook niet zelf opent, wat is je tactiek als mol dan?” “Jolien en Laure zijn ’s nachts de wacht gaan houden. Dat vond ik heel vreemd. Dat lijkt me ook geen actie voor een mol. Toen de andere kandidaten hoorden dat zij toch waren opgestaan en dus gelogen hadden, keek Alina heel boos naar Jolien, maar echt héél boos. Ik weet niet wat dat betekent, maar vond het wel interessan­t.”

Bij de eerste opdracht moesten ze de trappen naar Vradeto beklimmen.

“Bij die opdracht vond ik zowel Christian als Bart verdacht. Christian bleef bij Laure aandringen om extra tips te kopen. Dat Laure daar niet op inging, spreekt in haar voordeel als kandidaat. Je zou kunnen denken dat Dorien de groep ophield, maar Bart liep heel de tijd vooraan. Hij bepaalde het tempo. Je bent maar zo snel als de voorste. Bart ging ook met die watermeloe­n op zijn hoofd voor de boogschutt­er staan. Wie doet zoiets voor 500 euro? Ik niet alvast. Ofwel wist hij op voorhand dat het niet echt was.”

Nadien volgde het trouwfeest.

“Christian en Els moesten een toren van kristallen glazen bouwen. Geen evidente opdracht voor Christian door zijn gestalte. Het lijkt wel gedoemd om te mislukken, maar het is toch Els die glazen laat vallen. Zij doet veel mis, maar toch verdenk ik haar niet. Bij de doos van Pandora sliep zij als enige alleen, dus als mol had ze vrij spel.” “Bart en Dorien moesten op zoek naar de truffel. Bart neemt de leiding en uiteindeli­jk lukt het binnen de tijd. Gilles zei dat ze toch veel tijd verloren hadden omdat ze niet de juiste commando’s gebruikten. Het was Bart die Dorien negeerde toen ze die commando’s nog eens wou overlopen. Alina en Laure moesten de taart ophalen. Als mol weet je welke de juiste is en kan je nog je best doen om de verkeerde op tijd binnen te brengen. De animatieop­dracht lijkt mij het minst interessan­t voor de mol. Als ze je herkennen, kan je maximaal 500 euro verliezen. Als mol zou ik opteren voor een opdracht waarmee je meer geld kan verspelen.”

Wie staat er nu bovenaan je verdachten­lijstje?

“Ik ga Alina goed in ’t oog houden. Zij heeft een profiel waarmee ze het volgens mij ver zal schoppen, ze heeft al veel geld uit de pot gehouden en zit vaak in een interessan­te positie. Ook Salim blijft verdacht door zijn opmerkinge­n bij de doos. Het was misschien ook al duidelijk dat ik Bart niet vertrouw. Hij heeft heel veel geld aan zijn vrijstelli­ng gegeven. Misschien mag hij nu wat zijn best doen. Ik kan het nog niet tot een top drie beperken, ook Christian blijft verdacht.”

De Mol, Vier, zondag, 19.55u

 ?? FOTO GUY PUTTEMANS ?? Elisabet Haesevoets was vorig jaar de mol.
FOTO GUY PUTTEMANS Elisabet Haesevoets was vorig jaar de mol.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium