Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Maand meer tijd om faillissem­ent af te wenden

- WIM CONINGS

“We zijn nu een deal aan het afronden. Als alles normaal verloopt, is Lokeren gered.” Louis de Vries Voorzitter Sporting Lokeren

De coronacris­is biedt Sporting Lokeren een nieuwe levenslijn. Normaal moest de club uit 1B vóór maandag vijf miljoen euro vinden om het faillissem­ent af te wenden, maar ze krijgt nu een maand extra de tijd, tot 20 april. Volgens voorzitter Louis de Vries is de club gered.

Een week geleden leek Lokeren nog aan zijn testament te mogen beginnen. De Wase club, al langer met het water aan de lippen, zou op maandag 23 maart voor de ondernemin­gsrechtban­k moeten verschijne­n. Ze had amper tien dagen de tijd om vier à vijf miljoen euro bij elkaar te sprokkelen. “Anders zal de club naar alle waarschijn­lijkheid failliet verklaard worden”, liet bewindvoer­der Kris Goeman toen optekenen.

Maar waar de coronacris­is de strop strakker leek aan te trekken – hoe kan je op dit moment investeerd­ers vinden? – lijkt ze de club net boven water te houden. “Corona heeft ook zijn invloed op de werking van de rechtbank. Er kan geen enkele zaak meer ingeleid worden tot 19 april. Daardoor is de zaak van maandag uitgesteld naar 20 april”, vertelt Goeman. De Waaslander­s hebben dus een maand extra om fondsen te vinden. Dat lijkt op zich niet meer dan uitstel van executie, maar Goeman laat verstaan dat de situatie er heel wat rooskleuri­ger uitziet dan een week geleden. Niet het minst doordat de coronacris­is de club ook op andere vlakken goed uitkomt. “In principe had vandaag de Play-off 3-wedstrijd tegen Roeselare gespeeld moeten worden, met alle bekommerni­ssen rond niet-betaalde spelers van dien. Maar het stilleggen van de competitie heeft voor extra ruimte gezorgd.” Goeman ving ook positieve signalen op uit de omgeving van de club. “Louis de Vries, de groep rond Willy Carpentier en een collectief van supporters zijn in gesprek met exeigenaar Roger Lambrecht, een van de grootste schuldeise­rs. Dat is hoopgevend. Vorige week was het beeld nog dat Lokeren dood en begraven was, maar dat is nu niet langer het geval.”

“Die maand uitstel is goed nieuws, maar ze komt er omdat de bewindvoer­der weet welke vorderinge­n wij maken”, zegt voorzitter Louis de Vries. “We zijn nu een deal aan het afronden. Als alles normaal verloopt, is Lokeren gered. Ik wil er verder niets over zeggen, want anders word ik weer op mijn woorden gepakt.”

Het zou gaan om een buitenland­se investeerd­er die de club volledig in handen wil krijgen.

De Vries kreeg eerder al de wind van voren omdat een oplossing waarmee hij zei bezig te zijn er maar niet kwam. Mocht het lukken, dan zou het alleszins een ware Houdiniont­snapping zijn, nadat Lokeren maanden had gekampt met financiële problemen.

 ?? FOTO BFS ??
FOTO BFS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium