Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Rondvraag: veertien van de zestien clubs wil competitie stoppen

Lierse K. lijkt niet langer te moeten vrezen voor degradatie uit eerste amateurkla­sse

- (kugu)

De kans lijkt klein dat de competitie in de eerste amateurkla­sse dit seizoen nog wordt hervat. Liefst veertien van de zestien clubs geven aan het huidige kampioensc­hap te willen stoppen. Alleen RWDM en Seraing beantwoord­den de rondvraag nog niet.

Het voetbal blijft al minstens tot 5 april verstoken van groepstrai­ning en een mogelijke hervatting van de competitie zou zelfs vanaf 1 mei zijn. Met in eerste amateurkla­sse nog zes speeldagen af te werken en nadien mogelijk nog eindronden lijkt een normaal verloop van de campagne nagenoeg uitgeslote­n.

Om die reden deed André Daems, secretaris van de eerste amateurkla­sse, een rondvraag bij alle ploegen. Daaruit blijkt nu dat liefst veertien clubs bereid zijn om de competitie vroegtijdi­g stop te zetten. Alleen RWDM en Seraing reageerden nog niet.

“De huidige situatie noopt ons ertoe om nu al een aantal scenario’s op tafel te leggen”, aldus Daems. “Het wordt stilaan utopisch te geloven dat we het hele kampioensc­hap inclusief eindronde kunnen afwerken. Dus is het beter om nu al een oplossing te zoeken waarin iedereen zich kan vinden.”

Die oplossing lijkt klaar. Deinze zou onder voorbehoud van het verkrijgen van een licentie voor 1B tot kampioen uitgeroepe­n worden, terwijl SintEloois Winkel nu al bereid is om zich neer te leggen bij de degradatie. Alle andere clubs, waaronder dus ook Lierse, zouden in de hoogste amateurree­ks blijven. Die zou aangevuld worden met de drie kampioenen uit de tweede amateurkla­sse (Tienen, Knokke en Francs Borains). De eerste amateurkla­sse zou zo volgend seizoen achttien clubs tellen in plaats van zestien.

De clubs willen voorlopig niet officieel reageren, maar binnen Lierse lijkt men bereid mee te stappen in dit verhaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium