Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop echt voor Ann Wauters dat de Olympische Spelen deze zomer doorgaan”

Basketbal Olympische Spelen in Tokio Ook Antwerpse Belgian Cat Antonia Delaere begint te vrezen voor Tokio 2020

-

Begin februari ging hun grote droom in vervulling en plaatsten de Belgian Cats zich in Oostende voor de Olympische Spelen in Tokio. Maar gaan die Spelen door het coronaviru­s straks nog wel door? Ook de Antwerpse Belgian Cat Antonia Delaere begint er steeds meer voor te vrezen.

Delaere keerde deze week terug naar Antwerpen, want ook in Frankrijk bij haar club Nantes werd de competitie stilgelegd. “Na die plaatsing voor de Spelen kon het ook voor mij eigenlijk ook niet snel genoeg juli zijn”, zegt de 25jarige Antwerpse shooting guard. “Of ik nog geloof dat de Spelen op

24 juli in Tokio effectief van start gaan? Ik vrees ervoor, maar hoop stiekem van wel. Als de Spelen zeg maar een jaar worden uitgesteld, is dat vooral voor Ann Wauters vreselijk nieuws. Zij wou haar carrière deze zomer bij de Cats beëindigen. Ik hoop echt dat het virus de komende weken een beetje in grootte afneemt en dat het gewone leven stilaan weer kan worden opgestart.”

Sterk Frans debuutseiz­oen

Wegens het coronaviru­s zag Delaere ook haar debuutseiz­oen in het buitenland plots abrupt onderbroke­n. In haar eerste seizoen bij onze zuiderbure­n liet de exspeelste­r van Gembo en Boom zich al meteen opmerken met een knap gemiddelde van 14 punten, 4 rebounds en 4 assists.

“De Franse LFB is een attractiev­e competitie waar ik me internatio­naal verder kan profileren. Ik ben best trots op mijn individuel­e cijfers, maar onze ploeg heeft het wel moeilijk en vecht tegen de degradatie. De laatste twee wedstrijde­n hadden we wel gewonnen, we waren zo op weg om de redding tot een goed einde te brengen. Voorlopig ligt de competitie nog stil tot volgende week zaterdag, maar ik denk dat de kans groot is dat de competitie definitief zal worden stilgelegd. In dat geval ga ik in Antwerpen eerst een beetje rust nemen in combinatie met individuel­e work-outs thuis. In april hoop ik dan met de Belgian Cats de trainingen te kunnen hervatten. De medische staf van de Cats staat alvast in nauw contact met ons.”

 ?? FOTO BELGA ?? Antonia Delaere was met Nantes op weg naar het behoud, maar moet nu ook afwachten of de Franse competitie nog hervat wordt.
FOTO BELGA Antonia Delaere was met Nantes op weg naar het behoud, maar moet nu ook afwachten of de Franse competitie nog hervat wordt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium