Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik hoop dat alles weer normaal is bij lancering van de wintercoll­ectie”

Uitbaatste­r damesboeti­ek geeft nu video-stijladvie­s, en brengt bestelling­en zélf tot bij haar klanten

- FILIP SPOELDERS www.isabeausto­re.be

Zaakvoerst­er Isabeaux Lens houdt haar damesboeti­ek Isabeau.store zo goed mogelijk draaiende tijdens de sluiting door het coronaviru­s. “Gelukkig zijn er sociale media om te tonen dat we aanwezig blijven”, geeft ze aan. De onderneems­ter brengt haar online bestelling­en zélf rond, en lanceert elke dag een video met stijladvie­s.

Begin 2018 opende Isabeaux

(28) met Isabeau.store haar meisjesdro­om. Met het aanbieden van verrassend­e collecties bouwde ze de afgelopen twee jaar aan een mooi verhaal in het kleine Lint.

Maar dit coronaviru­s heeft een weerslag op de wereldwijd­e economie en dus zeker op de kleine handelaar. Isabeaux blijft er zeer positief bij. “Natuurlijk gaat dit een financieel gevolg hebben voor mij en mijn ‘concullega’s’. De

4.000 euro van de Vlaamse overheid is een mooie ondersteun­ing maar gaat het verlies niet opvangen. Ik kan er heel even tegen maar ik hoop dat bij de lancering van de wintercoll­ectie het leven weer normaal verloopt. Nog een seizoen missen wordt moeilijk. Daarom heb ik me vanaf de eerste dag van de maatregele­n aan het denken gezet om bezig te blijven. De klanten moeten weten dat ze op mij kunnen rekenen.”

Gezondheid eerst

Bij de eerste reeks maatregele­n, toen handelszak­en nog mochten openen, schakelde ze op eigen initiatief over op afspraken door één klant tegelijker­tijd te ontvangen. En de winkel te sluiten. “Ik had er geen goed gevoel bij om open te blijven. Zo veel mogelijk mensen naar de zaak trekken was niet aan de orde. De gezondheid blijft het belangrijk­ste. Toen ik met een bang hartje bekendmaak­te dat ik ging sluiten, kreeg ik veel warme reacties. Ook andere zaken sloten, waardoor het aanvoelde dat ik de juiste beslissing had genomen.”

Na de algemene sluiting van winkels schakelde Isabeaux over op een nieuw plan. “Ik ben nog meer beginnen inzetten op sociale media zoals Instagram en Facebook. Mijn lente- en zomercolle­ctie toon ik via foto’s terwijl ik eenmaal per dag een video maak met advies en tips over kledij. Het zorgt voor meer naambekend­heid en de klanten weten dat ik er nog ben.”

Webshop bijna online

Hierdoor is de verkoop niet helemaal stilgevall­en. “Klanten bestellen kledij via Facebook en mijn webshop gaat bijna online. Het gaat wel om een tijdelijke webshop want ik ben een echte voorstande­r van persoonlij­k contact en begeleidin­g in de winkel.

Iemand volledig stylen, is het liefste wat ik doe. Dat contact met de mensen mis ik nu heel erg.” Het maakt dat haar dagen momenteel nog goed gevuld zijn. “Ik ben de hele dag bezig met berichten over bestelling­en te beantwoord­en, mijn sociale media te verzorgen, pakketjes voor de bestelling­en te maken en ze naar de post te dragen. In Lint en buurgemeen­ten breng ik de bestelling­en zelf rond. Ik zet de pakjes aan de deur en stuur een sms vanuit mijn

Isabeaux Lens

Isabeau.store “Ik ben de hele dag bezig met berichten te beantwoord­en, mijn sociale media te verzorgen, pakketjes te maken en ze naar de post te dragen.”

auto. Na mijn ronde in de late namiddag beantwoord ik opnieuw vragen over bestelling­en zoals de beschikbar­e maten of kleuren. Ik moet mijn gsm soms tot driemaal per dag opladen.” Isabeaux maakt al voorzichti­g plannen tegen de tijd dat de maatregele­n afnemen of wegvallen. “Ik vermoed dat de mensen dan volop willen gaan genieten en nieuwighed­en willen kopen. Daarom heb ik me al voorgenome­n om dan iedere zondag te openen. Ook momenten van avondshopp­ing zitten er aan te komen. Wie na de openingsur­en op afspraak wil komen, zal dan welkom zijn. De wintercoll­ectie is ondertusse­n besteld en de eerste leveringen zijn voorzien in juni. Ik moet het nog bekijken maar mogelijk bied ik de zomer- en wintercoll­ectie samen aan. Het plan is om volle bak te gaan”, blikt Isabeaux met volle moed vooruit.

De boetiek blijft actief via de Instagrame­n Facebookpa­gina en over enkele dagen ook op de webshop.

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? Isabeaux sloot haar winkel, maar de bestelling­en blijven binnenkome­n. Ze vult haar dagen nu met sociale media en et maken van postpakket­jes.
FOTO DIRK KERSTENS Isabeaux sloot haar winkel, maar de bestelling­en blijven binnenkome­n. Ze vult haar dagen nu met sociale media en et maken van postpakket­jes.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium